:

:

:

Zihinsel Engelli Çocuklar, Parmak İzlerinden Bulunacak

Tarsus'ta kaybolan Alzheimer hastalarının bulmak için başlatılan parmak izi ve fotoğrafı oluşturulan veri tabanına zihinsel engelli çocuklar ve bireylerde eklenecek.
Tarih: 15 Ocak 2016 Cuma 13:10
 Zihinsel Engelli Çocuklar, Parmak İzlerinden Bulunacak
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 

 Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin 2013 yılında ortaklaşa başlattığı proje ile kaybolan Alzheimer hastalarının parmak izinden bulunması için adım atılmasının ardından, uygulamaya Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesine bağlı Tarsus Temsilciliği üyelerinin girişimleri ile projeye Tarsus'ta dâhil edilmişti.

Yaptıkları girişimin faydasına inanan Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan; Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan ve Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu Müdürü Mustafa Zeki Sezer ile irtibata geçerek, kurumda eğitim gören 70 zihinsel engelli çocuğun parmak izini aldırıp, fotoğraflanmaları suretiyle veri tabanına dahil edilmesini sağladı.

Hayata geçirilen parmak izi projesinin Tarsus'taki ikinci ayağı için ZİÇEV'e bağlı olarak faaliyet gösteren Makbüle Ölçen Özel Eğitim Kurumuna gelen İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan ve Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu Müdürü Mustafa Zeki Sezer tarafından karşılandı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Parmak izi ekibinin yaptığı çalışmanın ardından konuşan Emniyet Müdürü Salim Çakan; "geçtiğimiz hafta başlatmış olduğumuz Alzheimer hastalarının parmak izli ve görüntü tespitleri vardı ailelerinin rızası ile bu yaşlılarımızın ve hastalarımızın kayıp olmaları yada dışarıda herhangi bir şekilde aranmaları bulunmalarını kolaylaştıracak Türkiye'nin neresinde olursa olsun kendilerine ulaşılabilecek bilimsel bir kayıt altın alma uygulamasıydı. Geçtiğimiz hafta bunu başlatmıştık, tabi bu uygulamamızın bir ayağının eksik kaldığını düşündük. Zira zihinsel engelli  çocuklarımızın ve ilçemizde yaşayan zihinsel engelli diğer vatandaşlarımızın da yine aynı şekilde ailelerinin bilgisi dahilinde ve rızalarıyla kayıt altına alınmaları, parmak izlerinin alınması, fotoğraflarının alınması, bu çocuklarımızın ve diğer engellilerimizin karşılaşacakları zorluklarda  onların kimliğini tespiti bizim işimize yarayacak güzel bir veri tabanı oluşturacaktır.Aynı o uygulamayı bu günde bu okulumuzda gerçekleştireceğiz.Daha sonrada bu uygulamamızı yine İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde gerek Toplum Destekli Polisler aracılıyla mahallelerden tespit ettiğimiz vatandaşlarımızla, gerek çarşı merkezlerinde dolaşan diğer zihinsel engelli insanlarımızı da yine  ailelerinin bilgileri dahilinde bu veri tabanına alacağız. Bunun sağlıklı bir uygulama olduğunu göreceğiz, çünkü günümüzde insan kayıpları ve insan teşhisleri hareketlenen gelişen toplumsal düzen içerisinde önemli bir sorun teşkil etmektedir. Özellikle Zihinsel Engelli insanlarımızın ve yaşlılarımızın bu tip yaygınlaşmaya devam ettiğini  göreceğiz" dedi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4