:

:

:

Yıldırır, “Dünyanın Önde Gelen Bilgisayar Kullanım Yetkinliği Sertifikası Veriyoruz”

Yıldırır, ülkemiz genelinde “ECDL” sertifikası verme yetkisine sahip 36 kurs merkezinden biri olduğunu kaydetti.
Tarih: 9 Mart 2009 Pazartesi 23:50
Yıldırır, “Dünyanın Önde Gelen Bilgisayar Kullanım Yetkinliği Sertifikası Veriyoruz”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Yıldırır, ülkemiz genelinde “ECDL” sertifikası verme yetkisine sahip 36 kurs merkezinden biri olduğunu kaydetti.

Yıldırır, Merkez olarak açacakları kurslarla şehrimizdeki gençleri “Ulusal ve Uluslararası geçerliliğe sahip” sertiifika sahibi yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Derneği ile yapılan bir protokol dahilinde “Türkiye Okuyor” projesi kapsamında Bilgisayar Okur Yazarlığının yaygınlaşması ve Bilgisayar bilgisine güvenen vatandaşlarımızın online üzerinden yapılacak sınavda başarılı olması kaydıyla AB ülkeleri başta olmak üzere 136  Dünya ülkesinde geçerli ECDL (Avrupa Bilgisayar Yetkinlik) sertifikasını alabileceklerdir. Bu sertifikayı Türkiye’de 967 Halk Eğitimi Merkezinden yalnız 36 Halk Eğitimi Merkezi vermektedir.ECDL Nedir?

Kullancılarının, kişisel bilgisayar kullanımını ve genel BT yetkinliklerine sahip olduğunu onaylar. Pratik yetkinlikleri ve becerileri test eder. Bilgisayar okuryazarlığı için genel kabul görmüş bir standarttır. Marka bağımsız müfredeta sahip tek sertifika programıdır. Bilişim Dernekleri, Uluslar arası kamu ve özel kuruluşlar tarafından destek görmektedir.

Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi – CEPIS tarafından desteklenmektedir.

Müracaat Yeri: Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Kayıtlar için: 0 (324) 613 02 45 no’lu telefondan bilgi alınabilir.”dedi.


Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2