:

:

:

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Gödekmerdan, “Okul Aile Birliği, ‘Veliyi Haraca Bağlamak’ Demek Değildir”
Tarih: 7 Eylül 2008 Pazar 23:50
Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’ta Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, “Okul aile birliği, ‘veliyi haraca bağlamak’ demek değildir” dedi.

Gödekmerdan, eğitim-öğretimde yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, özellikle okul aile birliklerinin sorumluluklarını ve görevlerini iyi bilmeleri gerektiğini bildirdi.

İlk ve ortaöğretimde eğitim-öğretimin 8 Eylül’de başlayacağını anımsatan Gödekmerdan, “Eğitim-öğretim yılı fiilen 1 Eylül’de başlamıştı. İlk ve ortaöğretimde de eğitim 8 Eylül’de başlayacak. İl ve ilçelerimizde kayıtlar devam ediyor. Okul aile birliklerinden çok şikayet alıyoruz. Herkes sorumluluğunu bilecek. Okul aile birliği, ‘veliyi haraca bağlamak’ demek değildir” diye konuştu.

2008-2009 eğitim-öğretim yılına ilişkin istatistiki bilgiler de veren Gödekmerdan, şunları kaydetti:

“Tarsus’ta 69 bin öğrencinin bugün  ders başı yapmasını bekliyoruz. İlçe merkezinde okul öncesine kaydolan öğrenci sayımız bin 480, ilköğretime kaydolan öğrenci sayımız ise 4 bin 436. Okul öncesi kadrolu 63 öğretmenimiz var. Sözleşmeli ise 78 öğretmenimiz var. Bin 45 sınıf öğretmenimiz var, bunların 52 tanesi sözleşmeli. Branş öğretmenimiz ise bin 603, yine bunların içinde 62 sözleşmeli öğretmenimiz var. Toplam 2 bin 711 kadrolu, 192 de sözleşmeli öğretmenimiz var. Ayrıca, 800 ücretli öğretmen başvuruda bulunmuştur. Ve 300 ücretli öğretmen görevlendirilecektir. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 1 genel lise, 1 Anadolu lisesi, 1 özel eğitim uygulama okulu hizmete açılmıştır. Tarsus’ta toplam 154 okulumuz bulunmaktadır. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Tarsus’ta 63 derslik inşa edilmiştir.”

Öte yandan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Tarsus’ta taşımalı eğitimden 4 bin 502 öğrencinin yararlanacağını ifade eden Gödekmerdan, 4 bin 878 öğrencinin de yemek imkanından faydalanacağını belirtti.

Kaykamam Mehmet Gödekmerdan, eğitim-öğretim yılı süresince sivil ve resmi polis ekipleriyle okul önlerinde sıkı güvenlik önlemleri alacaklarını da sözlerine ekledi.


Bu haber toplam 932 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2