:

:

:

Yanlış Yapan Babamın Oğlu Olsa Gözünün Yaşına Bakmam

Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Binasına 'Rüşvet Bu Kapıdan İçeri Giremez' Sözünü Yazdırdı'
Tarih: 4 Nisan 2014 Cuma 11:07
Yanlış Yapan Babamın Oğlu Olsa Gözünün Yaşına Bakmam
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mazbatasını almasının ardından düzenlenen törenle başkanlık koltuğuna oturdu.



Başkan Burhanettin Kocamaz ilk olarak, MHP İl örgütü ve vatandaşlar ile birlikte coşkulu kalabalık eşliğinde MHP Mersin İl Başkanlığı önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.



Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene MHP Mersin İl Başkanı Sabahattin Kılıç, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Mehmet Şandır, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Tören, Başkan Burhanettin Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  



İl Başkanı ve milletvekillerinin kısa konuşmalarının ardından, konuşmasına kendisinin yazdığı “Ben Mersinim” adlı şiiri okuyarak başlayan Başkan Burhanettin Kocamaz, “Uzun zamandır verdiğimiz mücadelede, yolun en son noktasındayız ve hedefimize ulaştık. Halkımızın verdiği bu karara layık olacağız. Şu an sorumluluğumuz daha da arttı ve vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Mersin’e sevgi tohumları ekmek için bir fırsat yakaladık. Bizim için Mersin’in suyunu içen, havasını teneffüs eden herkes Mersinlidir. Hepimiz aynı ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz. Birbirimizi sevmek, saymak ve Mersin’in ortak paydasında birleşmek zorundayız.” dedi.



Mersin’in sorunlarına da değinen Başkan Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de işsizlik, altyapı, kavşak, trafik, çöp, imar, turizm, kentsel dönüşüm problemleri var. Mersin yıllarca ihmal edilmiş bir kent. Bu problemleri hep birlikte çözeceğiz. Bu kent hizmet bekliyor. Bu kente sahip çıkmak zorundayız. Tüm zorlukların üstünden geleceğiz ve çözeceğiz. Gönüllere gireceğiz, her kesimi kucaklayacağız. Seçimi yüzde 32 oyla aldık, ancak yüzde 68 ikna edemediğimiz kesim var. Bu nedenle seçimin kazananı bundan sonra Mersin olsun diye çalışacağız. Merkeziyle, ilçesiyle, köyüyle hep birlikte Mersiniz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bu yolda gece gündüz demeden mücadele eden, canla başla çalışan partililerime, bize bu heyecan ve enerjiyi veren değerli Mersin halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu kutsal mücadelede Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.



Konuşmaların ardından Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersinlilerin yoğun ilgisiyle Taş Bina önünde kurban kesilerek karşılandı.



 Belediye balkonundan kendisine çiçekler atılan Başkan Burhanettin Kocamaz, daha sonra makamına geçerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini, okunan dualar eşliğinde Erol Ertan’dan devraldı.



-TAŞ BİNAYA RÜŞVET GİREMEZ LEVHASI YAPTIRDI-



30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'li belediye başkanından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alan ve belediyenin giriş kapısına, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) "Rüşvet alan da veren de cehennemdedir" hadisi ile "Rüşvet bu kapıdan içeri giremez" sözünü yazdıran MHP'li Burhanettin Kocamaz, "Biz göreve başlamadan önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam, bunu herkesin bilmesi lazım" dedi.



15 yıldır Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Macit Özcan'dan başkanlığı alan Burhanettin Kocamaz, belediyede değişim yapmaya başladı. Dün mazbatasını alarak resmen görevine başlayan Kocamaz, belediyenin birçok yerinde değişiklikler yapıyor. Kocamaz'ın en dikkat çeken değişikliği ise belediyenin giriş kapısına yaptırdığı tabela oldu. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye binasının giriş kapısının üstüne Hz. Muhammed'in (s.a.v.) "Rüşvet alan da veren de cehennemdedir" hadisi ile "Rüşvet bu kapıdan içeri giremez" sözlerinin yazılı olduğu tabelayı astıran Kocamaz, vatandaşların takdirini topladı.



"ARTIK BİR DEVİR KAPANDI YENİ BİR DEVİR BAŞLIYOR"



Bugün CHP eski Belediye Başkan Vekili Erol Ertan'dan görevi devralan Kocamaz, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocamaz, 1994 yılında ilk belediye başkanlığına seçildiğinde, rahmetli Alparslan Türkeş'in bir levha yaptırarak kendilerine hediye ettiğini belirterek, "Orada 'rüşvet alan da veren de cehennemdedir' yazıyordu. Bu Peygamber Efendimizin hadisidir. Biz bu olayı daha da ileriye götürdük ve açık, net biçimde Tarsus Belediyesi'nin halen girişinde yazar. Biz bu millete hak, hukuk çerçevesinde hizmet etmeye talibiz. Tabi bu yolda maalesef zaman zaman yanlış yapan insanlar olabiliyor. Biz göreve başlamadan önce o levhayı oraya astırdık ki, bundan sonra herkes adımını doğru atsın. Kesinlikle yanlış yapan babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam, bunu herkesin bilmesi lazım. Artık bir devir kapandı yeni bir devir açılıyor. Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz yoğurdumuzu böyle yiyoruz. Yoğurdun lekesiz bir şekilde yenmesi lazım. Hiç kimseye kesinlikle böyle bir fırsat vermeyeceğiz. Zamanla bazı şeyler ortaya çıkabilir. Biz bunların önlemini şimdiden almış oluyoruz" dedi.



Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 10