:

:

:

Vahap Seçer, ''Türkiye'de Faşizm Yaşanıyor''

Seçer, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk'e atılan yumruğun milli iradeye, demokrasiye ve insan haklarına atıldığını vurguladı
Tarih: 18 Şubat 2014 Salı 10:18
Vahap Seçer, ''Türkiye'de Faşizm Yaşanıyor''
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, demokrasinin düşüncelere saygı duymayı gerektirdiğini, demokrasilerde özgürce düşünmenin esas olduğunu belirterek, “Eğer karşı taraftakinin özgürlük alanına tecavüz etmiyorsanız bir sorun yoktur. Ama özgürlüğü tanımazsanız, karşınızdakinin fikirlerine saygı duymazsanız, ona insanca, anlayışlı bir şekilde müsamaha gösterir şekilde yaklaşmazsanız orada kavga olur, gözyaşı olur, orada diktatörlük yaşanır, orada faşizm yaşanır. Şimdi Türkiye'de bu yaşanıyor. Türkiye'de faşizm yaşanıyor” dedi.



Seçer, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk'e atılan yumruğun milli iradeye, demokrasiye ve insan haklarına atıldığını vurguladı.



Seçer, MESKİ'nin Tece'deki temel atma törenine katıldı.



Törende konuşan Seçer, CHP'li milletvekillerinin halktan aldığı güçle Türkiye için faydalı işler yapmaya çalıştığını vurguladı.



“Gelecek kuşaklar, evlatlarımız ve torunlarımız için daha yaşanabilir, sosyal barışın tesis edilmiş, refahın olduğu, kavganın dövüşün olmadığı örnek bir ülke yaratmak için çaba sarf ediyoruz” diyen Seçer, gece yarısı Genel Kurul'da yaşanan ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yaralanması ile sonuçlanan olaya dikkatleri çekti ve şöyle dedi:



TÜRKİYE'DE FAŞİZM YAŞANIYOR



“Meclis'te Türkiye'nin geleceği ve demokrasisi açısından çok kaygı verici bir olay yaşandı. Parlamentoda elbette tartışmalar olabilir. Biz AKP'nin fikirlerini beğenmeyebiliriz, AKP bizim fikirlerimizi beğenmeyebilir. Ancak demokrasi zor bir alandır.Demokrasi her şeyden önce karşındakinin düşüncelerine saygı duymayı gerektirir. Eğer karşı tarafın özgürlük alanına tecavüz etmiyorsanız bir sorun yoktur. Ama özgürlüğü tanımazsanız, karşınızdakinin fikirlerine saygı duymazsanız, ona insanca, anlayışlı bir şekilde müsamaha gösterir şekilde yaklaşmazsanız orada kavga olur, gözyaşı olur, orada diktatörlük yaşanır, orada faşizm yaşanır. Şimdi Türkiye'de bu yaşanıyor. Türkiye'de faşizm yaşanıyor.”



O YUMRUK DEMOKRASİYE ATILMIŞTIR



Genel Kurul'da AKP'lilerin müdahalesi sonucu CHP Milletvekili Köktürk'ün burnunun kırıldığını belirten Seçer, “Atılan o yumruk Ali İhsan Köktürk'e atılmış değil, milli iradeye, Türkiye demokrasisine, insan haklarına atılmış bir yumruktur. Bunu şiddetle kınıyorum” diye konuştu.



Tören alanındaki yurttaşlara “Birbirimize sahip çıkalım” uyarısında bulunan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Önemli bir kavşaktayız. Seçime gidiyoruz. Parlamentoda halkımıza sahip çıkmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bundan emin olun. Siyasi iktidar şunu diyor: 'Demokrasi, kuvvetler ayrılığı prensibi bunlar hikaye…Hükümet benim, Meclis'te benim… sayısal çoğunluğum var. Yargı da kolay, dün yaptığım gibi kavga dövüş bir yasa çıkarırım. Partili hakim yaratırım, partili savcı yaratırım ve onu da kontrol altına alırım' diyor. Ne kaldı peki geriye? Hiçbir şey kalmadı. İşte o zaman ülke diktatörlüğe gider. Bunun önünde engel bizler olacağız. CHP'nin tarihi misyonu var. Çok daha zor koşullarda bu ülkeyi kuran kadrolar Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdu, bu ülkenin kurumlarını kurdu. Türkiye'nin 90 yıllık siyasi deneyimi var. Nice yağmur, fırtına, kar, boran gördük. Kusura bakmayın bedelini çok ağır ödedik. Bu ülkenin köküne kimsenin dinamit koymasına müsaade etmeyiz. Onun için 30 Mart çok önemli. Biz hareketi, zaferi Mersin'den başlatacağız. Nihai hedefimiz CHP'yi iktidar yapmaktır”



Bu haber toplam 934 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2