:

:

:

Usta Öğreticilik Kurslarını Başarı İle Tamamlayanlara Belgeleri Veriliyor

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Kara, Usta Öğreticilik kurslarını başarı ile tamamlayan 20 kişinin belgelerini almaya hak kazandığını bildirdi
Tarih: 1 Nisan 2009 Çarşamba 23:50
Usta Öğreticilik Kurslarını Başarı İle Tamamlayanlara Belgeleri Veriliyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Kara, Usta Öğreticilik kurslarını başarı ile tamamlayan 20 kişinin belgelerini almaya hak kazandığını bildirdi.

Kanun gereği yanında stajyer- Çırak öğrenci alacaklar Usta Öğreticilik belgesi alma zorunluluğu olduğunu belirten Kara, usta öğreticilik kursları sonucunda yapılan sınavda başarılı olanlara belgelerini verdiklerini dile getirerek, şu açıklamayı yaptı:

“3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 31. Maddesi gereği yanında çırak ya da stajyer öğrenci çalıştıran Ustaların sağlıklı, etkili bir eğitim verip onların ilerde iyi bir usta iyi bir esnaf olmaları için Pedagojik Formasyon Dersi almaları gerekmektedir.

Kanun gereği yanında stajyer- Çırak öğrenci alacaklar Usta Öğreticilik  belgesi alma zorunluluğu vardır.

Usta Öğreticilik belgesi olmayan işveren ya da ustalar yanlarında çırak ya da stajyer öğrenci çalıştıramazlar. Ustalık belgesi olan ustalarımız Mesleki Eğitim Merkezinde 40 saatlik bir kurs sonunda başarılı olunması durumunda bu belgeye sahip olabilirler.

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezinde bu güne kadar toplam 1652  usta öğreticilik belgesi düzenlenmiştir 2009-1 Dönem Usta Öğreticilik Kursları Başarıyla Tamamlanmış 20 Ustamız Usta Öğreticilik Belgesini almıştır.”


Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1