:

:

:

Üreticilere, Budama Konularında Sertifika Verildi

Tarsus'ta 65 üretici budama konularında eğitim alarak, sertifikalarını almaya hak kazandılar.
Tarih: 6 Haziran 2016 Pazartesi 09:22
Üreticilere, Budama Konularında Sertifika Verildi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen kurs sertifika töreni Taşçılı Mahallesinde gerçekleşti.

Temel Budama esasları, Budama alet ve ekipmanları, Budama zamanları, Bitkilere özel budama teknikleri, İlaç alet makine kullanım teknikleri ve dezenfeksiyon teknikleri ile ilgili bilgiler teorik ve pratik olarak verildiğini belirten      Tarsus İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, törende şu açıklamayı yaptı:

"Kursun teorik kısmı Taşçılı Mahallesi İlkokulu dersliklerinde, uygulamalı eğitimi ise 10.03.2016 tarihinde kursiyerlere Nar, Zeytin, Bağ ve Narenciye bahçelerinde yerinde budama yaptırılarak tamamlanmıştır. Ayrıca ilgili kursiyerlerden belgesi olmayan 45 kursiyere Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi 'de verilerek Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Kimliği almaları sağlanmıştır.

      Meyve ve Bağ alanlarının hızla artması ve modern bahçe ve bağ tesislerinin çoğalması ve gelişmesine paralel olarak bağ ve meyve ağaçlarında önemli bir ihtiyaç haline gelen budama konusunda kalifiye eleman açığı oluştuğundan bir iş kolu ve sektör haline gelen budama mesleğiyle ilgili eğitimli işgücü arzıda oluşmuştur." 

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2