:

:

:

Toplantılar Mitine Dönüştü

Başkan Kocamaz'ın Kahvehane Toplantılarına İlgi Büyüyor
Tarih: 21 Ocak 2014 Salı 10:13
Toplantılar Mitine Dönüştü
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Toroslar ve Huzurkent’te yaptığı kahvehane toplantıları adeta mitinge dönüştü.



Toroslar’ın  Çavuşlar ve Osmaniye Mahallesi, Akdeniz’in Huzurkent mahallesinde yapılan toplantılara binlerce kişi katılırken, “Başkan Kocamaz seni kimse yıkamaz” sloganları meydanı inletti.



Toroslar’da yapılan toplantılara MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, il genel ve  belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Akdeniz’de Huzurkent mahallesinde düzenlenen toplantıya ise MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Dr. Ali Öz, Akdeniz Belediye Başkan adayı Remzi Çıngı, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Hüsnü Doğan, Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, il genel ve  belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.



20 yıllık belediyecilik tecrübelerini Mersin’e yayacaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, iddialı bir şekilde yola çıktıklarını kaydetti.



Toroslar ve Huzurkent’te binlerce kişiye konuşan Başkan Kocamaz, “20 yıllık Tarsus tecrübemizi Tarsus’tan Anamur’a kadar tüm Mersin’e yaymak istiyoruz. İddialı bir şekilde yola çıktık. Cenab-ı Allah çıktığımız yolda yar ve yardımcımız olsun. Allah’ın izniyle Mersinlinin gayreti ve desteğiyle bu işi başaracağımızı görüyoruz” dedi.



Başkan Kocamaz, “Elbette ki seçimler önemli. Ama bu yerel seçim bu güne kadar ki yerel seçimlerden çok daha farklı, çok daha önemli bir konuma gelmiştir. Bildiğimiz gibi bu yerel seçim bir seçimler zincirinin ilk halkasıdır. Bu yerel seçimden 4 ay sonra yine Türkiye'de ki ilk defa uygulanacak bir sistemle Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşımız sandığa gidecektir. O seçimden 8 ay sonra da ülkemiz bir genel seçime gidecek. Bu seçimi bir gömleğin düğmeleri gibi düşünürsek eğer, ilk düğmeyi nasıl iliklersek, ondan sonraki düğmeler de bunu takip edecek. Eğer ilk düğmeyi yanlış iliklersek ondan sonraki düğmeler de bu yanlışı takip eder. İşte bu nedenle bu yerel seçim her zamankinden daha önemli diyoruz” şeklinde konuştu.



16 Kasım 2012 yılında beri yollarda olduklarını altını çizen Başkan Kocamaz, “14,5 aydır yollardayız. Mersin kazan, biz kepçe dolaşıyoruz. Bütün ilçeleri, bütün köyleri, bütün beldeleri dolaşıyor, ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalışıyoruz.  İnsanlarımızı kış uykusundan uyandırmak istiyoruz. İnsanlarımızı memlekete sahip çıkmaya birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Mersin’in bugün geldiği konumun ortada olduğunu, Tarsus’la Mersin’in tabelalarının yan yana olduğunu, Tarsus’un bittiği yerde Mersin tabelasının başladığını ama Tarsus’un bir barış, bir huzur kenti olduğunu, tabelanın öteki tarafına geçtiğinizde aynı huzur ve barıştan bahsedilemeyeceğini anlatıyoruz, vatandaşlarımızı gelecekle ilgili uyarıyoruz.



Tabi ki bir göreve talip olurken, onunla ilgili her türlü araştırmayı yaptırmak, planlarınızı, projelerinizi ona göre hazırlamak mecburiyetindesiniz” ifadesini kullandı.



Mersin’in sorunlarını çok iyi bildiklerini de anlatan Başkan Kocamaz, “Mersin’in bir numaralı sorunu işsizlik görünüyor. Türkiye ortalamasının yaklaşık 2,5-3 katı. Yine Mersin’in sorunları alt yapı, trafik ve terör olarak görülüyor.



Yapılan araştırmalarda Mersin merkezde dahil insanlarımızın H’i neredeyse iki kişiden biri geceleri yalnız başına sokağa çıkmaktan korktuğunu, çekindiğini başıma bir iş gelir diye endişe duyduğunu, kendisini geriye çektiğini ifade ediyor. Hizmetler yapılır, hizmetler er yada geç ortaya çıkar. Biz olursak çok daha kısa sürede çıkar.



Çünkü biz bu işi biliyoruz. 20 yıllık bilgi ve birikimlerimizi Tarsus’ta dahil olmak üzere 13 ilçemize, kapanacak 40 beldemize ve 509 köyümüze ulaştırmak için hazırlıklarımız tamam. 1994’den bu yana hiç iktidar adayı olmadık, hiç iktidar belediyesi de olmadık. 1999’da iktidar belediyesi gibi göründük ama bir Marmara depremi ortaya çıktı, devlet bütün gücünü oraya aktardı. Biz yine muhalefet belediyesi gibi kaldık. Biraz toparlanmaya başlandı, 2001 global bir kriz, dünya ekonomik krizi ortaya çıktı. Biz yine aynı şekilde muhalefet belediyesi gibi kaldık. Ama Tarsus’ta yapılanlar ortada. 1984-1989 yıllarında Tarsus’ta bir iktidar belediyesi var. 1989-1994 yine bir iktidar belediyesi var. Ama biz 20 yıldır bir muhalefet belediyesi olarak hizmet veriyoruz. Allah için herkes elini vicdanına koyacak, değerlendirmesini ona göre yapacak. 1994 öncesi Tarsus neydi?



Bugünkü Tarsus nedir? Bunu kıyaslayacak ve vicdanının sesini dinleyecek. Mersin’in geleceği için, çocuklarımızın geleceği için taşıdığımız vebalin sorumluluğu altında kararını verecek ve Mersin’i inşallah bizlerde o vebali taşıyarak hak ettiği yere getirmenin mücadelesini vereceğiz” dedi.



BAŞKAN KOCAMAZ, MERSİN KIRŞEHİR DERNEĞİ’NİN GENEL KURULUNA KATILDI



Başkan Kocamaz, Mersin Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Genel Kuruluna katıldı.



Başkan Kocamaz, yapılan genel kurulun Mersin’e Kırşehir Derneği üyelerine hayırlı olmasını diledi.



GAZİANTEPLİLER DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN KOCAMAZ’A PLAKET



Mersin Gaziantepliler Derneği ve İslahiyeliler Derneği tarafından düzenlenen gecede Başkan Kocamaz’a teşekkür plaketi verildi.



Plaket dernek adına MHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Remzi Çıngı tarafından Başkan Kocamaz’a sunuldu.



Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2