:

:

:

Tarsus'un Kurtuluşunu Kutluyoruz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Tarih: 27 Aralık 2013 Cuma 10:17
Tarsus'un Kurtuluşunu Kutluyoruz
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mesajında, 27 Aralık 1921 tarihinin Tarsus için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Macit Özcan, “Milli Mücadele’nin en ateşli yaşandığı günlerde tüm Anadolu’da olduğu gibi Tarsus’ta da direnişçilerin verdiği kararlı mücadele sonucu işgal güçleri, bu güzel ilçemizi terk etmek zorunda kalmışlardır. Mustafa Kemal’in Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, kısa zaman içinde Tarsus’a da ulaşmış ve Tarsus Halkının işgal güçlerine karşı verdiği mücadele 27 Aralık 1921 tarihinde zaferle sonuçlanmıştır.” dedi.



O dönemde Kuva-i Milliye ruhunun yoğun bir şekilde yaşandığı Mersin, Tarsus ve Adana bölgesinde çok kanlı çarpışmaların yaşandığını ve kazanılan zaferin kolay olmadığını vurgulayan Başkan Macit Özcan, “Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde yaşanan kahramanlık destanını Tarsus 27 Aralık 1921’de yazmıştır.



Bu duygu ve düşüncelerle Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutlarken, bu uğurda şehit olmuş kahramanlarımıza Tanrı’dan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum.” dedi.          



Başkan Macit Özcan mesajının sonunda, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü sebebiyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Tarsus’ta bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini ifade etti. Başkan Macit Özcan, “İlk olarak 27 Aralık 2013 Cuma akşamı saat 19’da Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde Kurtuluş Gecesi isimli etkinliğimiz gerçekleşecektir. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kent orkestrası, şehir tiyatrosu ve halk oyunları ekibinin görev alacağı müzikli ve danslı tiyatral gösteriye tüm Tarsuslu vatandaşlarımızı bekliyorum. İkinci etkinliğimiz ise 28 Aralık 2013 Cumartesi günü Tarsus 75. Yıl Açıkhava Gösteri Alanı’nda saat 13.30’da başlayacak olan Emre Aydın konseri. Her ikisi de ücretsiz olan bu etkinliklerde Tarsuslu vatandaşlarımla birlikte olmak dileğiyle, tüm Tarsusluların kurtuluş gününü bir kez daha en içten duygularla kutluyorum.” dedi.



Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2