:

:

:

Tarsus'ta Yatırım Yaparken Zorlandık

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Tarsus'u Ziyaret Etti
Tarih: 20 Ocak 2014 Pazartesi 10:17
Tarsus'ta Yatırım Yaparken Zorlandık
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, çatlasa  da patlasa da hizmetlerin Tarsus’a kazandırılacağını ve burada Bin 200 Tarsuslu gençleri istihdam edeceklerini söyledi.



Tarsus'taki Meslek ve Esnaf Odaları Başkanları ve Basın mensuplarıyla birlikte Tarsus Öğretmenevi’nde kahvaltıda buluşan Sever'e, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus İlçe Başkan vekili Hasan Podak, Belediye Başkan aday adayları Hakkı Meniz, İbrahim Gül, Rıza Nur Fenk, Ahmet Ceylan, Ahmet Ak, Yusuf Sevingil ve Abdullah Demircioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,"Biz Mersin’imize, Mersin halkına hizmetkârlık etmeye geliyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde ülkemiz hayatın her alanında çağ atladı.        



Ancak Türkiye’nin iyi gidişatından rahatsız olanlar, faiz lobileri ülkenin kalkınmasını engellemek ve geçmişteki gibi yokluk içinde, yoksulluk içinde bir Türkiye özlemi için her türlü ayak oyunlarına başvuruyorlar. Fakat AK Parti iktidarı ve her türlü sorun karşısında dimdik duran Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bunlara geçit vermiyor, vermeyecektir."dedi.



-TARSUS'TA YATIRIM YAPARKEN ZORLANDIK-



MHP’den  Mersin Büyükşehir Belediye Bakanlığına aday olan  Tarsus İlçe Belediye Eski Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, AK Parti hükümeti tarafından devlet eli ile Tarsus’a 2 yıl önce yapımı düşünülen 600  yataklı şehir hastanesinin yapımını  iki  yıl geciktirdiğini, Tarsus Belediyesinden istenen imar düzenlemesinin  hastane yapımına uygun olmadığını ve  yatırımın önünü tıkadıklarına dikkat çeken AK Parti           Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,  “MHP’li ve CHP’li belediyeler  devlet ve özel  yatırımın önünü kesiyorlar. Tarsus’ta devletin yatırımlarının önünü kestiler. Devlet olarak Tarsus’da yatırım yaparken  zorlandık. Mecbur kaldık, kanun çıkardık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imar yaptırdık, ona bile itiraz ettiler. Çalışmanın her aşamasında zorluklar çıkardılar. Ama biz yapıyoruz, onlar çatlasa  da patlasa da biz hizmetleri Tarsus’umuza   kazandırıyoruz ve burada  1200 Tarsuslu gençlerimizi istihdam edeceğiz ”dedi



-KISKANIYORLAR-



AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,  “Çıktığımız bu kutlu yürüyüşümüzde beraber yürüyeceğiz.  Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor.  Ülkemizin gelişimini, kalkınmasını kıskanıyorlar, bu kirli oyunların nelere mal olacağını çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.  Faizi lobisinin tüm derdi, bu parayı nasıl kaptırdık? , nasıl yattığımız yerden cebimize indiremedik?  Bunların tüm derdi budur.'



-MERSİN SOKAKLARI LAĞIM KOKUYOR-



Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,  Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın 15 yıldır hiçbir iş yapmadığına vurgu yaparak, '15 senedir yatmış, hiçbir iş yapmamışlar. Mersin sokaklarında kış günü lağım kokuyor insan utanır biraz. İnsanlar kanalizasyon olmadığı için fosseptik çukurlarını kullanıyorlar. Allah muhafaza çocuklarımız hastalıkla karşı karşıya. Hani denize giriyor da poz veriyor ya denize girilebilir, temiz diyor.   Yalan söylüyor yalan, buna kargalar bile güler .  Büyükşehir Belediye Başkanı mutlaka bir doktor kontrolünden geçmelidir” dedi.



-VATANDAŞA PAHALI SU SATILIYOR-



            Mersin’de su fiyatlarının yüksek olduğunu işaret ederek, Mevcut belediye başkanının DSİ’den suyu kuruş bazında alıp, TL fiyatından sattığını kaydetti. Sever su fiyatlarına ilişkin “ Su fiyatları çok yüksek. DSİ ( Devlet Su İşleri) Büyükşehir Belediyesine suyu 0,5 kuruştan satıyor, Büyükşehir Belediyesi ise bu suyu vatandaşa tam 4,5 TL’ye veriyorlar. Bu arkadaşlar sizlerin karşısına çıktığı zaman onlara gereken cevabı verecek’ Kırmızı Kartı’ göstereceksiniz” diyerek mevcut Belediye Başkanı ve belediye başkan adayı Özcan’ın Mersin’de imar çalışmalarını yapmadığını söyleyerek 1/ yüz binlik imar revizyon planının aciliyetine dikkat çekti.  Sever “ Büyükşehir Belediyesini kazandığımız zaman Tarsus’ta yatırımların önünü açacağız. 1/ 100 binlik imar planını ivedilikle revize ederek, vatandaşımıza gerekli alt yapıyı hazırlayacağız.



-MERSİNDE BEYİN GÖÇÜ VAR-



Mersin’e yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan şartlı bağış alındığına vurgu yaparak, Mersin’de AK Parti iktidarı ile yatırımcıdan zorunlu bağışmış gibi ücret talebi bizde olmayacak.



Tarım, gıda turizm, lojistik, dış ticaret ve endüstri sanayisinde yatırımcıları Mersin’e çekeceğiz. İşsizliğin en fazla olduğu şehirlerin başında Mersin, Tarsus geliyor. İş imkanlarını hayata geçirmemiz lazım. Mersin’in öz evlatları üniversite eğitimlerini tamamlıyor ve işsizlik nedeniyle memleketlerin terk diyorlar. 45 bin civarında insan Mersin’e gelirken, 50 bin civarında insanımız Mersin’i terk ediyor."dedi.



Sever, daha sonra Tarsus'ta esnafları ziyaret etti.



Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2