:

:

:

Tarsus'ta Öğretmenlere Seminer

Öğretmenlere ''Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim'' Semineri Verildi
Tarih: 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:50
Tarsus'ta Öğretmenlere Seminer
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi'nin dahil olduğu Türkiye'den Muğla ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İsveç'in Malmö Belediyesi arasında süren ve kısa adı TUSENET olan Türk-İsveç Yerel Ortaklığı Ağı Projesi kapsamında, ''Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim'' projesi Avrupa Birliği (AB) kabul görmesinden dolayı ilk olarak öğretmenlere çevre konusunda eğitim verilmeye başlandı.

         Tarsus Belediyesi olarak, Merkezi Finans İhale Birimi'nin (MFİB) açmış olduğu Kentler ve Belediyeler Hibe Programı kapsamında Antalya Büyükşehir, Muğla ve İsveç- Malmö Belediyeleri ile ortak ''İsveç ve Türkiye'de Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim'' projesi 224.622,69 Avro bütçesiyle hibe almaya hak kazanmış, bu hibenin �'ı AB tarafından, geri kalan 'u ise Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsveç-Malmö, Muğla ve Tarsus Belediyeleri tarafından eşit şekilde karşılanacağı bildirildi.

         Proje çerçevesinde rehberlik öğretmeni, fen bilgisi veya sınıf öğretmenlerinden olmak üzere merkezde bulunan ilköğretim okullarından 2 öğretmen ve Okul Aile Birliği'nden 1 yetkiliye ''Gelecekte Türkiye ve İsveç'te Sürdürülebilir Eğitim'' semineri verilecek.

         Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, insanoğlunun kirlettiği çevreye temizlemek için korkunç para harcandığını söyledi.

         Tufan, ''Bir süre önce AB programı çerçevesinde bir yerel yönetim ağı oluşturuldu. Tarsus, Antalya, Muğla ve İsveç'in Malmö kentinin olduğu bir grup olduk. Bu grup Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim projesi için çalışmalar başlattı. Öğretmenlere, öğrencilere çevreye yönelik eğitim verilecek. 1 hafta sürecek. Biz kendi elimiz ile kirlettiğimiz çevreyi temizlemek için korkunç para harcamak zorunda kalıyoruz.  Onun için çevre bilincini çok iyi bilmek gerekiyor. Biz bu eğitimi ilk olarak öğretmenlerden başladık. Daha sonra öğrencilere verilecek'' dedi.

         Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Türkiye Çevre Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ''Yenilenebilir Enerji'' ve Mersin Üniversitesi Tarsus MYO Öğretim Görevlisi Berat Barış Buldum ''Dünyada yenilebilir enerji ve Türkiye'' konusunda eğitim semineri verecek.

         Eğitim semineri, 1-5 Eylül tarihleri arasında, Asutay İş Merkezi Güner  Baykal Toplantı salonunda saat  09.30-12.00 arasında 5 gün süresince Türkiye Çevre Platformu, Tarsus Meslek Yüksek Okulu, Tarsus makine Mühendisleri Odası, Tarsus ÇEKSAM Şubesi gibi birçok kurum ve kuruluş katılacak.


Bu haber toplam 921 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4