:

:

:

Tarsus Ülkücü İşçiler Derneğinden Konferans

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Ermeni Soykırımı “İle İlgili Konferans Verecek
Tarih: 3 Kasım 2008 Pazartesi 23:50
Tarsus Ülkücü İşçiler Derneğinden Konferans
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Ülkücü İşçiler Derneği Tarsus Şubesi tarafından yarın saat 19:00 da Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda “Ermeni Soykırımı ‘’ ile ilgili Türk Tarih Kurumunun eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından konferans verileceği belirtildi.

Tarsus Ülkücü İşçileri Derneği Başkanı Hüseyin Kün, “Bilimin gerçekleri karşısında duygusallıktan uzaklaşıp tarafsız kalabilmek kolay değildir.”diyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Tehcir yasası 26 Mayıs 1915 tarihi itibariyle alınan bir karar olmasına rağmen 24 Nisan 1915 günü sözde Ermeni soykırım günü olarak kutlanmakta dünyada kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Osmanlı Devleti, önce savaş sahasına yakın yerlerdeki Ermenilerden başlamak üzere mecburî iskân uygulamıştır.

1’den devam

Daha sonra bu nakil, bir kesim hariç tutularak, bütün Ermenileri kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Binlerce insanın yerlerinin bir anda değiştirilmesi kolay bir şey değildir.

 Ancak, kafilelerin hangi güzergâhtan gideceği, toplanma mahallerinin önceden tespiti ve nakilde tren istasyonlarının merkez olarak seçilmesi gibi bütün özellikleriyle Ermeni tehciri, asrın en sistemli yer değiştirme hareketidir.

İşte tarihi çarpıtarak aktarmaya çalışan kitlelere karşılık orijinal tarihi belgelerle tamamen ilmi kriterler ve objektif bilgilerden yola çıkarak dünyanın en önemli göç hareketlerinden bir olan Ermeni tehcirini ve etkilerinin günümüze kadar sürmesiyle uluslar arası planda ciddi krizlerin yaşanmasına yol açan Ermeni meselesini inceleyen, Ermeni Soykırımı iddialarına karşı yürüttüğü başarılı bilimsel çalışmalarla adından söz ettiren Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nu Tarsus’ta ağırlayacağız.

Bilim iğne ile kuyu kazmaktır. Bu alanda çalışanlar dışında zorluğu anlaşılamaz.

Bilimin gerçekleri karşısında duygusallıktan uzaklaşıp tarafsız kalabilmek kolay değildir.

Tarihçiler bu yüzden tarihi olayları incelerken yaşayanların tamamen ölmesini beklerler ki bu da ortalama yüz yıllık bir zaman dilimine denk gelmektedir.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Atatürk’ün kurduğu ve tam 75 yıldır Atatürk’ün şahsi serveti ile ayakta duran Türk Tarih Kurumunun başkanlığını büyük bir liyakat ile başarılı bir şekilde sürdürmüştür.

Bilhassa Ermeni Soykırımı konusundaki yalan yanlış bilgilerin karşısına gerçek bilimsel verilerle çıktığından Ermeni diasporasının baskılarıyla ve gereksiz saldırılarla karşılaşmıştır. Ama yılmadan çalışmalarına devam etmiştir.”


Bu haber toplam 992 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1