:

:

:

Tarsus Uğur Dershanesinden Kokteyl

Uğur Dershanesi Kurucu Müdürü Hüseyin Erçin, “Eğitimde Devrim Yaptık”
Tarih: 17 Temmuz 2008 Perşembe 23:50
Tarsus Uğur Dershanesinden Kokteyl
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Uğur Dershanesi OKS ve ÖSS sınav sonuçlarına göre dershanelerinde eğitim gören öğrencilerin başarılarını düzenledikleri bir kokteylli toplantı ile kamuoyuna açıkladı.

Uğur Dershanesi Kurucu Müdürü Hüseyin Erçin, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Uğur Dershanesi olarak eğitimde devrim yaptıklarını belirterek, tüm öğrencileri kutladı.

Hüseyin Erçin, ‘’2007/2008 öğretim yılı hepinizin bildiği gibi eğitim sistemimizde bu yıl SBS’lerin yer alması, OKS’nin son kez uygulanması, ÖSS baraj puanlarının düşürülmesi, Yüksek Öğrenim Programlarının kontenjanlarının büyük oranlarda artırılması gibi farklılıklar yaşanmıştır.

Bu nedenle tüm eğitim kurumları bu farklılıkların öğrenci başarısına katkısını en yüksek seviyeye ulaştırmak için bir dizi çalışma ve yeni atılımlar yapmıştır’’ dedi.

Hüseyin Erçin, basın toplantısında konuşmasında şu düşüncelerine yer verdi:

 ‘’Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının (BUEK) Türkiye’de ilk kez uygulamaya başladığı Kişiye Özgü Öğretim Modelini Tarsus’ta hayata geçiren Uğur Dershanemiz “Eğitimde Devrim” diye nitelendirilen bu yenilikten tüm öğrencilerimizin yararlanmasını sağlamış ve onların mevcut başarılarına çok büyük katkılar yapmıştır. Orta Öğretime Geçiş Sistemi (OGES ) ile ilgili hazırlıklarda en erken ve en isabetli çalışmalara imza atan Uğur Dershaneleri OKS ve ÖSS tercih döneminde de bu farklılığını yansıtmaya başlamıştır. Tercih döneminde bir önceki yılın puanları ile sıralama yapmanın yanlışlığının yanında genel başarı sırasının da çok yeterli olmadığını gören kurumumuz, her yıl değişen katsayıları ve kontenjan artışlarını da dikkate alarak gerçekçi, bilimsel ve isabetli tercih programı ile ülke genelinde dileyen herkese yardımcı olmaya hazırdır.Türkiye’de İlköğretimden Ortaöğretime, Ortaöğretimden Yüksek Öğrenime, hatta Üniversiteden sonra Devlet memurluğuna geçişte bile sınav oldukça dershaneler var olacaktır. Dershaneler okullara bir alternatif değil onlara paydaştır, onların katkıcısıdır.BUEK Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Başkanı Sn. Enver YÜCEL’in TÖDER üyesi dershanelere gönderdiği genelgede belirttiği üzere Dershaneler Türk eğitim sisteminin en dinamik parça- larından biridir. Kurumsallaştıkça gelişirler.Kurumsallaşma İnsani ve pedagojik değerleri “temel değerler” haline getirmekle, bunları yaşam kültürlerinin birer parçası olarak etkinleştirebilmekle mümkündür. Sınavlarda başarılı olmak ve başarılı olanı ödüllendirmek eğitimin doğasında olan bir gerçektir. Ödül başarıyı anlamlı kılacak türden olmalıdır. Eğitim bursları, yurtiçi ve yurt dışı projelerde çalışma imkanları ve buna benzer pedagojik değeri olan öğrencinin eğitim yaşantısının ve başarısının artmasına yönelik ödüller gerçek ödüllerdir. İlk 3’e girmenin psikolojik bir önemi vardır ve bu yadsınamaz. Ancak ilk 3’e yada ilk 10’a giren öğrenci “her şey” diğerleri ise “hiçbir şey” mantığı da bir tür yabancılaşmadır. Çünkü ilk 10’a giren adayla 100. arasında sadece 1 soru farkı vardır. Belki o bile yoktur. Bu yılki OKS sonuçları iyi analiz edildiğinde 100 sorudan 100’ünü de doğru cevaplayan öğrencilerin sıralamalarında bile ciddi farklılıklar olmuştur. Hele hele 1 boş veya 1 yanlışla bile yüzlerce öğrencinin sıralaması değişmiştir.ÖSS sonuçlarına göre Sözel 1-2, Sayısal 1-2, Eşit ağırlık 1-2 ve Dil puan türlerinde toplam 21 ayrı puan hesabı yapılmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerimiz birden çok alanda İlçe, il ve Türkiye dereceleri elde etmektedir.

            Ahmet Kürşad SAYBİR MF puan türünde (494,564)OKS Tarsus 2.’si, Türkiye 448.’si, TM puan puan türünde ise (492,67) OKS Tarsus 3.’sü olmuştur.ÖSS’de öğrencilerimiz ilk 1000 arasında 14 derece elde etmiştir.Yosun Çakıl BAL 6 değişik Puan türünde ilk 1000 arasına girmiş, Y-ÖSS-EA-2 (Ek Puanlı) puan türünde Tarsus 1.’si, İl 2.’si ve Türkiye 80.’si olmuştur.Yine aynı puan türünde Aysun KURAL Tarsus 2.’si, İl 4.’sü ve Türkiye 364.’sü olmuştur. Kemal Onur DÖVEN Tarsus 4.’sü, İl 5.’si ve Türkiye 718.’si’’.


Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4