:

:

:

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Sektörel Konuları Mercek Altına Almaya Devam Ediyor

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Sektörel Konuları Mercek Altına Almaya Devam Ediyor
Tarih: 25 Temmuz 2024 Perşembe 16:28
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Sektörel Konuları Mercek Altına Almaya Devam Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri sektörel konuları mercek altına almaya devam ediyor. 
Yönetim Kurulu üyeleriyle buluşma serisinde bu kez 9. Meslek Komitesi (Nakliye, Lojistik, Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti ile Servis Hizmetleri) ve 14. Meslek Komitesi (Akaryakıt, Enerji Üretimi ve Ticareti) buluştu. 
Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyelerinin interaktif katılımıyla yapılan toplantıda komite üyeleriyle birlikte akaryakıt, lojistik ve otomotiv sektöründe yaşanan sorun ve öneriler kapsamlı olarak ele alındı. 
Sektörleri zorlayan konuların en başında finansmana erişim, komisyon oranlarındaki artış, yüksek faiz, artan girdi maliyetleri, alım gücündeki düşüş yer aldı. Yerel yönetimden de beklentilerin değerlendirildiği toplantıda galericiler sitesine yönelik düzenleme yapılması, akaryakıt istasyon kurulumlarının EPDK yönetmeliklerine uygun sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması konuları gündeme getirildi. 
Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıtdışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uzun yıllardır hazırlığı yapılan ve 1 Ocak 2025 tarihinde uygulamaya konulacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) oldu. Kurma ve işletme görevi Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne verilen UTTS sistemi ile 7.5 milyon ticari aracın kapsam içine alınacağı bildirilerek sistemle ilgili kapsamlı sunum gerçekleşti.
Bu haber toplam 169 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1