:

:

:

Tarsus Ticaret Borsası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Tarsus Ticaret Borsası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Tarih: 29 Ağustos 2024 Perşembe 11:01
Tarsus Ticaret Borsası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Ticaret Borsası Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti.
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 1 aylık sürede Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunduğu toplantıda ekonomi ve ticaretin yanı sıra güncel olaylar da istişare edildi.
Meclis Başkanı Murat Kaya’nın açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri ile yaptığı sohbet sırasında “Tarımsal üretimde zor bir yıl yaşıyoruz.” Dedi.
Stratejik olarak ve daha çok dışa bağımlı olunan ürünlerde desteklerin yetersiz olduğuna değinen Meclis Başkanı Murat Kaya, “Resmi gazetede yayınlanan 2024 yılı tarımsal desteklerin iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde biri olarak ifade etmek istiyorum. Mazot ve gübre desteği, toprak analizi, organik tarım desteğinin yanı sıra Havza bazlı fark ödemesinde buğday’a, mısır’a ve ayçiçeği’ne fark ödemesi verilmesi üreticileri memnun etmiştir. Ancak 17 üründen prim desteği artmayan tek destek de pamuk oldu ne yazık ki.
 Bunun dışında lisanslı depolara ürün koyan çiftçiler için açıklanan desteklerdeki artış yapılması da üreticimiz açısından olumlu oldu. Tarımsal üretim, ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomisi için hayati öneme sahiptir. Kırsal yaşamı canlandıracak bu adımlar aynı zamanda sürdürülebilir tarımı destekleyecektir.” dedi.
 
Bu haber toplam 132 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2