:

:

:

Tarsus Şehitishak İlkokulunda Öğrencilere Meyve Yeme Alışkanlığı Kazandırılıyor

Tarsus Şehitishak İlkokulu Müdürlüğü örnek bir projeye imza atarak, öğrencilere bedava meyve dağıtarak, meyve yeme alışkanlığı kazandırıyor.
Tarih: 12 Nisan 2016 Salı 09:27
Tarsus Şehitishak İlkokulunda Öğrencilere Meyve Yeme Alışkanlığı Kazandırılıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Okul Aile Birliği ve okul öğretmenlerinin katıldığı havuç dağıtım etkinliğinde konuşan Şehitishak ilkokulu müdürü Hüseyin Pala, çocukların sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularındaki bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla her hafta bir meyve çeşidinden okullarında eğitim gören bin 300 öğrenciye dağıttıklarını söyledi.

Hüseyin Pala, “Bu çalışmamızda öğrencilerimize sağlıklı beslenmeyi ve meyve yemenin farkındalığını anlatmak istedik. Öğrenciler evlerinde meyve olduğu halde yemiyorlar. Oysa okulda birbirlerine bakarak yiyorlar. Bu uygulamamızı her hafta bir meyve türü olarak öğrencilerimize veriyoruz. Bu uygulamamızın diğer okullara örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise, yaptığı konuşmada, sağlıklı beslenme projesi kapsamında, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve obeziteyle mücadele konusunda Şehitishak ilkokulu müdürlüğünün örnek bir çalışma sergilediğini söyledi.

Ahmet Sefa Demir, çocukların sağlıklı beslenmeleri ve sağlıklı olmayan besinlerden çocukları uzaklaştırmak ve bilinçlendirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek için uygulanan bu çalışmanın diğer okullarımızda da uygulanacağına inanıyorum.

Bu okulumuzda mevsim meyveleri olarak öğrencilere geçen hafta elma, bu hafta da havuç dağıtımı yapılarak teneffüs aralarında cips ve gazlı içecekler gibi zararlı yiyecekler yerine meyve gibi sağlıklı ara öğünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirmek gerekiyor.

Sağlıklı bireyler yetişmesi konusunda örnek alınacak bu projeye imza atan Şehitishak ilkokulu Müdürlüğümüzü ve Aile Birliğimizi kutluyorum” diye konuştu. 

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2