:

:

:

Tarsus Ortadoğu'da Kinesiotaping Uygulaması Başladı

Tarsus Özel Ortadoğu Cerrahi Tıp Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Cengiz Eser, son dönemde sıkça kullanılmaya başlanan Kinesiotaping sistemini, hastalarına uyguluyor.
Tarih: 24 Şubat 2016 Çarşamba 10:38
Tarsus Ortadoğu'da Kinesiotaping Uygulaması Başladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Eser, uygulamadan hastalarının oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Cengiz Eser, ilk olarak 1980'li yıllarda Japonya'da geliştirilen uygulama ile ilgili olarak, “Kinesiotaping, Japonya'da 1980'de geliştirilmiş bir tedavi olmasına rağmen, ülkemizde son yıllarda tanınmaya başladı. Kinesiotaping, bölgesel amaçlı tedavide kullanılan bir bantlama yöntemidir” dedi.

Kinesiotaping uygulamalarının temelde iki amacı olduğunu vurgulayan Tarsus Özel Ortadoğu Cerrahi Tıp Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Cengiz Eser, “Bunlar ağrısız ve kolay hareket edebilmeyi sağlamak, yumuşak dokunun iyileşmesini desteklemektir.

Uygulamanın yapıldığı cildin yapısı ve ortam koşullarına bağlı olmak üzere bantlar uygulama bölgesinden çıkmaksızın 4-7 gün kalabilmektedir. Teorik olarak cildi yukarı kaldırıp deri ve kaslar arasındaki boşluğu arttırmakta ve bölgede oluşan basıncı azaltmaktadır. Yaralanma bölgesinde azalan basınç, kan dolaşım artışı ile sonuçlanır ve bölgede lenfatik drenaj oluşur. Böylece gerginlik ve hassasiyet giderilir; ağrı reseptörlerinin uyarılmasını önler, ağrısız hareket sağlanır” diye konuştu.

Sistemi uyguladıkları hastalarının oldukça memnun olduğuna dikkati çeken Cengiz Eser, konuyla ilgili bilgi almak isteyenlerin 0324-614 71 00 no.lu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti. 

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2