:

:

:

Tarsus MEM'de Yeniliklerle İlgili Pilot Uygulama Çalışmalarına Başladı

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması çalışmalarında gösterdiği başarı ile Türkiye Genelinde 14 Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte pilot uygulama çalışmalarına başladı.
Tarih: 13 Haziran 2016 Pazartesi 17:37
Tarsus MEM'de Yeniliklerle İlgili Pilot Uygulama Çalışmalarına Başladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda amaç işletmelerin yaşadığı vasıflı eleman sıkıntını gidermek , iş gücü sayısını arttırmak.

Tarsus MEM 'de yapılan yapılanma çalışmaları Türkiye genelinde diğer 13 MEM ile birlikte Mesleki Eğitime yön verecektir. Yapılan çalışmaların ilki Haziran Döneminde yapılacak ustalık - kalfalık sınavlarında uygulanacak.

Bu dönem sınavları merkezi sınav sistemi ile yapılacak sınav sonuçları 14 MEM 'de aynı anda sisteme yüklenecektir. Böylelikle Tüm Türkiye'de sistem denenmiş olacak.

Eylül ayından itibaren ise Çırak öğrencilerin kayıtları genel bir elektronik sistem olan MESEM sistemi üzerinden yapılacak.

Hazırlanan taslakta ; çıraklık eğitimi zorunlu eğitim olacak, eğitim süresi 4 yıl olacak , mezun olan çırak öğrenciler lise diploması alacak ve direk Ustalık belgesi verilecektir. Ayrıca okula gelen her çırak öğrenciye geldikleri gün kadar harçlık verilmesi planlanıyor.

Tarsus MEM Müdürü Nurettin Ambaroğlu, "Yaptığımız çalışmalar ve başarılarla tercih edilen bir kurum olduk. Genel Müdürlüğümüz bu zor görevi bize vererek bize ne kadar güvendiğini göstermiştir. Mesleki Eğitime Tarsus'tan yön vermek üstelik Çukurova bölgesinde bu uygulamayı yapan tek kurum olmak bizim için büyük bir onur olmuştur. Kurduğumuz ekip başarılı ve azimli bir şekilde çalışmaktadır. Ekip Arkadaşlarıma güveniyorum. Tarsus için bölge için çalışmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun.." dedi.  

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2