:

:

:

Tarsus Halk Eğitim Merkezi, Dünyanın Önde Gelen Bilgisayar Kullanım Yetkinliği Sertifikasını Aldı

Tuncay Yıldırır, “Dünyanın Önde Gelen Bilgisayar Kullanım Yetkinliği Sertifikasını Aldık”
Tarih: 30 Kasım 2008 Pazar 23:50
Tarsus Halk Eğitim Merkezi, Dünyanın Önde Gelen Bilgisayar Kullanım Yetkinliği Sertifikasını Aldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Yıldırır,  ülkemiz genelinde “ECDL” sertifikası verme yetkisine sahip 31 kurs merkezinden biri olduğunu kaydetti.

Yıldırır, Merkez olarak açacakları kurslarla şehrimizdeki gençleri “Ulusal ve Uluslararası geçerliliğe sahip” sertiifika sahibi yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL - European Computer Driving Licence) dünyanın önde gelen bilgisayar kullanım yetkinliği sertifikasıdır. ECDL son kullanıcı bilgisayar yetkinlikleri için uluslararası alanda evrensel kriter olarak tanınmıştır. Hükümetler, kamu kurumları, uluslararası organizasyonlar ve benzer kuruluşlar tarafından önde gelen bir sertifikasyon olarak benimsenmiştir. Dünya çapında 138’den fazla Ülkede 4,5 milyondan fazla adaya farklı bir özellik katmaktadır.

ECDL/ICDL sertifika sahipleri kişisel bilgisayar kullanımında yetkinliklerini ve BT’nin ana kavramlarına hakimliğini ispatlamışlardır. ECDL beceri ve yetenekleri test eder. Teori ve pratiği kapsayan 7 bölümden oluşur. Bölüm 1 genel seviyedeki bilgi toplamını teorik olarak test eder Bölüm 2-7 pratik beceri testidir ve aşağıdakilerden oluşur:

Bilgi Teknolojisi kavramı, Bilgisayarı kullanmak ve dosyaları yönetmek,Kelime işlemci Hesap çizelgesi, Veritabanları, Sunum ve Bilgi ve İletişim”


Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2