:

:

:

Tarsus Çıraklık Eğitim Merkezinden Açıklama

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Kara, ''Çıraklık Affı ya da Mesleki Af Uygulamasından Mutlaka Yararlanın''
Tarih: 15 Eylül 2008 Pazartesi 23:50
Tarsus Çıraklık Eğitim Merkezinden Açıklama
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Mesleki Eğitim  Merkezi Müdürü Celalettin Kara, mesleki af ve halk arasında çıraklık affıda olarak bilinen uygulamada sürenin uzatıldığını kaydetti.

Belge alamayan veya belgesini değiştiremeyenlerin bu kapsamda bu uygulamadan yararlanmaları için bir fırsat olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“Günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir hızla devam etmekte ülkeler arası gelişmişlik düzeyi, eğitilmiş insan gücü niteliklerindeki farklılıklarla ölçülmektedir.

Bu nedenle; insan gücü kaynaklarının önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Özellikle küresel gelişmeler doğrultusunda teknik, sanayi ve üretim alanlarının giderek uluslar arası bir boyut kazanması eğitimli işgücünü daha önemli hale getirmiştir.

AB sürecinde sanayi sektörüne yönelik meslek için nitelikli eleman ihtiyacının artmış olması, bu doğrultuda yeni mesleklerin ortaya çıkması çoklu ve transfer edilebilir işgücünün yetiştirilmesi de önem kazanmıştır.

İş gücünün küresel bir hal aldığı ve transfer edilebildiği bu çağda çalışanlarımızın yurt içerisinde ve yurt dışında mesleklerini belgelendirmelerinin önemi bir kat daha artmıştır.

Çalışma hayatına norm kazandırmak için çalışanların standart,  mesleki kariyer ve tecrübelerini belirlemek gerekmektedir. Mesleki Eğitim Merkezleri çalışma hayatındaki mesleki kariyere ulaşmada ve belgelendirilmesinde önemli bir yer tutmaktadır.

Çıraklık, Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik eğitimleri verilmekte ve belgelendirilmektedir.         20. Mesleki Eğitim Kurulunda meslek dallarının 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamına alınmasından sonra, verilen yasal sürede belge alamayan veya belgesini değiştiremeyenlere, kapsamdaki tüm meslek dallarında son defaya mahsus olmak üzere, 31.07.2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 3 aylık ek bir başvuru süresinin verilmesine, karar verilmiştir.

Kamuoyunda Çıraklık Affı yada Mesleki Af diye tabir edilen bu uygulamadan hak ettiği halde zamanında faydalanamayan çalışanlarımız için bu bir fırsattır.

Standartların belirlendiği ve standart anlayışının yükseldiği günümüzde mesleki kariyer ve deneyimlerini belgelendiremeyen bireylerin istihdam edilme şansı çok azalmaktadır.

133 Meslek dalında, 20. Mesleki Eğitim Kurulunun almış olduğu ek başvurudan faydalanmak isteyen kişiler Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapmaları durumunda rehberlik ve yönlendirme yapılacaktır.

Tarsus halkının esnaf ve çalışanlarının bu uygulamadan maksimum faydalanması birlik ve odalarımızın değerli katkıları ile olacaktır.”dedi.


Bu haber toplam 2994 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1