:

:

:

Tarsus Belediyesinden Eğitim Yardımı

4 Yıllık Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerin Tamamına Eğitim Yardımı Verecek
Tarih: 3 Kasım 2008 Pazartesi 23:50
Tarsus Belediyesinden Eğitim Yardımı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi ÖSS’de 4 yıllık üniversite kazanan tüm öğrencilere 8 ay boyunca karşılıksız eğitim yardımı yapacak.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Tarsus Belediyesi, üniversite sınavlarından 4 yıllık bölümleri kazanan ve üniversite birinci sınıf öğrencisi olan 795 kişiye 8 ay boyunca karşılıksız eğitim yardım yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ekonomik şartların çok ağır olduğu bir  dönemde üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere 8 ay boyunca eğitim yardımı yapacaklarını söyledi.

Amaçlarının ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilere bir nebze katkı sağlamak olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  belediye olarak eğitime destek konusunda olanakları ölçüsünde katkı sunduklarını belirtti. Başkan Kocamaz, “Geçmişte 4 yıllık üniversite sınavını kazanan öğrencilerimizden maddi durumu olmayanlara eğitim yardımı veriyorduk.

1’den devam

Bu yıl ise Belediye meclisi olarak karar aldık. ÖSS’de 4 yıllık bölümleri kazanan ve ilk defa üniversite öğrencisi olacak öğrencilerimizin tamamına eğitim yardımı verme kararı aldık.

4 yıllık bölümleri kazandığına dair belgeyle belediyemize başvuran 795 öğrencimizin hepsine eğitim yardımı yapacağız. Katkımız 8 ay boyunca sürecektir.

Öte yandan Tarsus Belediyesi olarak yaklaşık 500 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Bu Türkiye’de bir ilktir ve hiçbir yerel yönetim halen buna cesaret edememiştir.

Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda Tarsus’un gurur tablosu içerisinde yer alan Türkiye ÖSS sınavı sıralamasında değişik dallarda ilk 500’e giren öğrencilerimize ödül verdik. İnşallah ÖSS sınavında aldıkları bu dereceyi bu başarıyı okul hayatında da sürdürürler ve vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetişirler, gelecekte de bu ülkenin yönetiminde yâda çeşitli dallarda söz sahibi olurlar. Hem öğrencilerimize hem velilerimize göstermiş oldukları gayret ve başarıları için teşekkür ediyoruz” dedi.


Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1