:

:

:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanları Eğitim Verdi

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezinde Mantar Yetiştiriciliği kursiyerlerinin katılımıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Hibe Destek Programı Bilgilendirme toplantısı yapıldı
Tarih: 24 Şubat 2016 Çarşamba 10:39
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanları Eğitim Verdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Mesleki  Eğitim Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, TKDK Mersin Müdürlüğünde görevli uzmanlar Süleyman Gürbüz ve Erhan Şimşek, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, Beylice Köy Muhtarı Cumali Atdağı, Beylice ve Pirömerli  mahalle sakinleri ile Mantar Yetiştiriciliği kursiyerlerinin katılımıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Hibe Destek Programı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Toplantıda TKDK Mersin Müdürlüğünde görevli uzmanlar Süleyman Gürbüz ve Erhan Şimşek, IPARD II Programı kapsamında uygulanacak projeler hakkında bilgi verdiler.

Yapılan açıklamalarda bu kapsamda geliştirilen projelerde TKDK'nın % 65 hibe Desteği olduğunu bu desteğin %75 nin Avrupa Birliği fonlarından, %25'nin kamu bütçesinden karşılandığını dolayısı ile Avrupa Birliği denetimine tabi olduğunu dile getirdiler.

Proje danışmanlık kuruluşları ile diyaloğa geçilerek başvuru paketlerinin oluşturulabileceği ve danışmanlık ücretlerinin de TKDK için uygun maliyet ( destek kapsamında ) olduğunu bildirdi.

Proje başvuru başlangıç tarihinin 28 Mart, son başvuru tarihinin 22 Nisan 2016 olduğunu; Destek miktarının 500.000 Euro' ya kadar olan projelerin %65' i olarak proje sahibine ödeneceğini ifade ettiler.

Tarsus MEM müdürü Nurettin Ambaroğlu, "Kurum olarak kırsal alanda yaşayan köy halkına kurslar düzenleyerek üretim faaliyetlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda toplam 75 köylüye kurslar düzenledik. kurs gören çiftçilere Tarımsal desteği nasıl alacaklarını tam olarak anlatmak için İlimiz TKDK uzmanlarını kuruma davet ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum " dedi.

Yapılan toplantıda aynı zamanda Mantar Yetiştiriciliği kursiyerlerine belgeleri teslim edildi. 

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2