:

:

:

Sönmez,”Öğretmen Odaları BBG Odası Haline Getirilmeye Başlanıyor”

Türk Eğitim-Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Dünyamin Sönmez, okulların güvenliği için takılan kameraları bazı Okul Müdürlerinin öğretmenler odasını izlemek amacıyla kullanmaya başlamaları öğretmenleri rahatsız ettiğini bildir
Tarih: 7 Eylül 2008 Pazar 23:50
Sönmez,”Öğretmen Odaları BBG Odası Haline Getirilmeye Başlanıyor”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türk Eğitim-Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Dünyamin Sönmez, okulların güvenliği için takılan kameraları bazı Okul Müdürlerinin öğretmenler odasını izlemek amacıyla kullanmaya başlamaları öğretmenleri rahatsız ettiğini bildirdi.         

Konu ile ilgili olarak yayımladığı basın bülteninde Sönmez, şu bilgileri verdi: “Dünyada terör olaylarının ülkelerin içinde yer almayıp bütün ülkelerin meselesi olduğu artık tartışılmaz bir haldedir.

            Ülkemizin 1980 öncesi sağ sol adıyla yaşadığı kardeş kavgalarından sonra da PKK terörüyle yıllardır yaşamak zorunda kaldığı bir gerçektir.    

Çağımız artık teknoloji çağı. Teknolojide sınır tanınmaz oldu ve hızla da olmaya devam etmektedir. Teknoloji ile artık şehirlerimiz gözetlenebilir hale geldi. Terör, kapkaç, trafik vb. birçok olay teknoloji sayesinde gözetlenip caydırıcı veya suçlunun tespit edilip yakalanmasında güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı durumundadır. Vatandaş olarak bunlardan herhangi bir rahatsızlık duymuyor aksine mutluluk duyuyor ve destekliyoruz.           

Teknoloji sayesinde bunların yapılmasına itirazımızın olmadığını belirtiyoruz. Ancak geçen yıl uygulanmaya konulan okulların da güvenlik kameralarıyla güvenliğinin sağlanması çalışmalarının boyutlarının bazı okullarda amacını aşmaya başladığını görmekteyiz.           

Okulların güvenliği için takılan kameraları bazı Okul Müdürlerinin öğretmenler odasını izlemek amacıyla kullanmaya başlamaları öğretmenlerimizi rahatsız etmiştir. Öğretmenler odası, öğretmenlerin dinleneceği, dersine hazırlık yapacağı, misafirini ağırlayacağı odalardır. Öğretmenler odasının kameralarla gözetlenmesine anlam verememekteyiz. Sürekli kamerayla gözetlenen öğretmenlerin nasıl bir psikolojiye bürüneceklerini tahmin edersiniz. Hatta yalnızca öğretmenler değil tüm insanlar dinlenme odalarında gözetlenmekten memnuniyet duymayacaklardır. Çağdaş eğitim ve yönetim anlayışında böyle bir uygulama olamaz. Öğretmenlerin teneffüslerde ve ara zamanlarında daha rahat bir öğretmenler odası ortamı sağlanacağına buraların biri bizi gözetliyor odalarına çevrilmesine anlam vermek mümkün değildir.           

Okulda ve hayatta başarılı olmanın en önemli dürtkeni çalışma zevki, rahat etmedir. İçinde bulunduğumuz üçüncü bin yılda çağın hızlı gelişim ve değişimine ayak uydurabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmek zorunlu hale gelmiştir. İyi bir eğitimin nitelikli öğretmenlerle sağlanacağı yadsınamaz bir gerçektir. Öğretmenlerin omuzlarına bu kadar büyük yük yüklemişken onların kısa dinlenme saatlerinde huzurlu bir ortam sağlamak da okul idarecisine düşmekteyken biri bizi gözetliyor odalarına çevrilmesinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.           

Sayın Valimizin bu uygulamayı yapan okullarımızı uyarmasını ve buna son vermesini bekliyoruz.”


Bu haber toplam 822 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1