:

:

:

Şevket Can, Yarenlik Alanında 3 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus Belediye başkan adayı Şevket Can, Muharrem ayı dolayısıyla Yarenlik alanında üç bin kişiye aşure dağıttı.
Tarih: 18 Kasım 2013 Pazartesi 14:15
Şevket Can, Yarenlik Alanında 3 Bin Kişiye Aşure Dağıttı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Muharrem ayının,  “Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen ilahi bereket ve feyzin başladığı bir ay olduğunu söyleyen Şevket Can, “Muharrem ayı Kuran’ı Kerimde kıymet verilen dört aydan biridir.”dedi.               



Allah’ın birçok duaları Aşure günü kabul ettiğini hatırlayan Şevket Can, “ Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi Aşure gününde oldu. Birçok önemli olayın gerçekleştiği bu gün Hicri aylardan birincisi olan Muharrem Ayının 10. Günü, ülkemizde ve İslam dünyasında ‘Aşure Günü’ olarak kutlanmakta olup, çok sayıda önemli olayın gerçekleştiği, Hazreti Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisinde buluşulan bir kaynaşma günü olarak bilinmektedir. Herkesçe takdir edileceği gibi, Aşure Günü ülkemizde mübarek kabul edilen, manevi atmosferi olan ve dayanışmaya vesile teşkil eden ortak değerlerden bir tanesidir. Bu ortak noktalar toplumumuzu dış mihrakların art niyetli düşüncelerinden koruduğu gibi, bu ve buna benzer faaliyetlere pirim verdirmeyeceğine de inancımız sonsuzdur.



Aşure içeriği ve damak tadı lezzeti ile toplumsal kenetlenme ve kardeşliğin sembolü bir yiyecek. Aşure asırlardır Anadolu'da birlik, beraberlik, kardeşlik, kaynaşma, paylaşım ve bereketi temsil etmektedir. Bu anlamda bizde bunu geleneksel hale getirmek için ilk adımı attık. İnşallah hayırlı olur. Biz de Tarsus’ta huzurun, birliğin ve beraberliğin adresi olarak bu geleneğimizi yaşadığımız ve yaşattığımız için mutluyuz. Toplumumuzda zaten yaygın olarak idrak edilen ortak paydalarımız güçlenerek arttıkça, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacak dayanak noktalarımızı çoğaltacaktır. Bütün olumsuzluklara karşı ay yıldızlı albayrak altında bir ve beraber tek yürek, tek bilek, tek yumruk olacağız. İç ve dış bedbahtlara inat kıyamete kadar bir olalım, iri olalım, diri olalım.  ‘’ İncinsen de İncitme ‘’ mesajına çok fazla ihtiyacımızın olduğu günümüzde ‘’Gelin Tanış olalım, Sevelim Sevilelim ‘’ diyor Başta Seyyid-i Şüheda-yı, Hz. Hüseyin’i ve tüm Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, hayırlara vesile olmasını dileyerek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”şeklinde konuştu



Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1