:

:

:

Şevket Can, Şehit İshak ve Çağlayan Mahallelerini Ziyaret Etti

''Her Mahallede Yapacak Hizmetlerimiz ve Anlatacak Projelerimiz Var''
Tarih: 28 Ocak 2014 Salı 09:42
Şevket Can, Şehit İshak ve Çağlayan Mahallelerini Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Şehit İshak ve Çağlayan Mahallelerinde toplantılar düzenledi.


 


Yağan yağmura aldırış etmeyen mahalleliler ellerinde şemsiyeleriyle toplantı alanlarına akın ettiler. Soğuk havaya aldırış etmeden davullar-zurnalar eşliğinde halaylar çeken mahalleliler, toplantı yerinde düğün havası yaşattılar.


 


Şevket Can’ın toplantı yerine gelmesiyle ellerinde Türk bayrakları ve üç hilalli bayraklarla Şevket Can’a koşan mahalleliler, boynuna sarılarak, sevgilerini dile getirdiler.


 


‘Her zaman yanındayız, Tarsus seninle gurur duyuyor, Büyük Başkan Şevket Can’ sloganları atan mahalliler Şevket Can’ı uzun süre alkışladılar.


 


Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ile MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur’un günün anlam ve önemine ilişkin yaptıkları konuşmaların ardından konuşan Şevket Can, Şehit İshak ve Çağlayan Mahalleleriyle ilgili hazırladığı projeleri açıkladı.


 


Gittikleri her mahallede anlatacakları projeleri, yapacakları hizmetlerin olduğunu dile getiren Şevket Can, “Kardeşlik, sevgi için, hizmetin, huzurun, barışın devamı için gümbür gümbür geliyoruz, bir kez daha, daha güçlü, daha azimli, daha kararlı bir şekilde geliyoruz” dedi.


 


“Görünen köy kılavuz istemez, alanları dolduran değerli hemşehrilerim, sizin coşkunuz, sizin heyecanınız, sizin gözlerinizdeki bu inanç ve ışık şunu gösteriyor; Tarsus kararını çoktan vermiş” dedi.       


 


Macera peşinde koşmayan Tarsus halkının, Tarsus’u emin ellerle teslim etmek istediğini sözlerine ekleyen Şevket Can, “Tarsus halkı dürüstlüğümüzün şahidi, yaptığımız hizmetlerin kefili, yapacaklarımız hizmetlere de candan inanan, yürekli bir halktır. Bizlerde yönetime talip olurken, içi boş laflarla değil, kucak dolusu projelerle halkımızın karşısına çıktık. Tarsus’a, hayat, can verecek olan bu projelerimizi hayata geçirdiğimiz de Tarsus’taki işsizlik sorunu azalacak, sosyal hayat canlanacak, kültürel ve tarihsel doku küllerinden yeniden doğarak, halkımızla tekrar kucaklaşacaktır. Özellikle iddialı projelerimizin bir kaçından bahsedecek olursak, bizim öncülüğümüzde kurulacak olan 3. Organize Sanayi bölgesi binlerce hemşehrimizi iş ve aş sahibi yapacak. Berdan Nehrinin ıslahı ile yapılacak restaurantlar, balıkçı lokantaları ve hobi alanları, bunun yanında Kızılmurat Mahallesinin 42. sokak şeklinde düzenlenmesiyle Tarsus’ta sosyal hayat canlanacak. Kentsel dönüşümle Tarsus’ta mahalleler modern bir görünüme kavuşacak. İnsanlarımızın yaşam kalitesi artacak. Şehir Merkezinde hayata geçireceğimiz Tarihi Ticaret Merkezi, Donuktaş, Gözlükule Höyüğü, Antik Yol Düzenlemesi, Tarsus Etnografya Müzesinin açılması, Osmanlı Hamamının yapılması, Makam ve Kubat Paşa Medresenin turizme kazandırılmasıyla Tarsus’ta tarihimizi de, kültürümüze canlandıracağız.”dedi.


 


Öte yandan Şevket Can, yağan yağmura aldırış etmeden, alanları dolduran, mahallelilere teşekkür ederek, 2 ay daha sabretmeleri isteyerek, 30 Mart Zaferini hep birlikte kutlayacaklarını belirterek, sözlerini tamamladı.


 


arı kurtaracağız, sizlerden isteğim milli iradenizi, Anadolu bilincini 30 Mart 2014’te sandığa giderek göstermenizi istiyorum. Bu seçim Haluk Bozdoğan’ın ve CHP’nin seçimi değil, bu seçim sizin seçiminiz.” şeklinde konuştu.


 


 


 


Dr. Bozdoğan, köy ziyaretlerinde zaman zaman köylülerin evlerine misafir olarak çay içip sohbet ederek sorunlarını dinledi.


 


            DR. BOZDOĞAN, ÇİFTE KURBANLA KARŞILANDI


 


Dr. Haluk Bozdoğan Köy gezilerine pazar günü de devam etti.


 


Gülek, Kenzin (Ardıçlı), İnköy, Olukkoyağı, Boğazpınarı, Kurtçukuru, Sandal ve Kaburgediği köylerini ziyaret eden Dr. Haluk Bozdoğan'a CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Ali İlk, ilçe yöneticileri, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru ve Atalar Belediye Başkanı İsa Yıldız, Belediye Meclis adayları ve partililer eşlik etti.


 


Bütün köylerde büyük kalabalıkların coşkusuyla karşılanan Dr. Bozdoğan için bir çok köyde kurban da kesildi.


 


Kenzin ( Ardıçlı) Köyünde çifte kurban kesiminin ardından alnına kurban kanı sürülen Bozdoğan'la köyün kadınları arasında hoş sohbetler yaşandı. Kadınların artık duruma bir el atmasını istemesi üzerine Dr. Haluk Bozdoğan tüm çabasının Tarsus'ta artık gerçekten sosyal bir belediyeciliği kurmak olduğunu belirtti.


 


Bozdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün gerçekten de tamamen bizlerin aleyhine çıkan bir yasa var, ve köylerimizi yakından ilgilendiren bir yasa. Bütün şehir yasasında artık 20 dönümün altında insanların küçük ölçekli tarım yapması tamamen ortadan kaldırılıyor. Köylü zaten zor durumda, ürettiği ürünlerini ciddi anlamda değerlendiremiyor. Bir kooperatif adı altında ürünleri üçe veya dörde katlayacak bir oluşum da sağlanamıyor. Mağdur durumda olan köylü, zaten bu çıkan yasalardan sonra daha da kötü duruma gidiyor, 16 bin tane tüzel kişilik ortadan kayboluyor, köyün arazileri tamamen belediyeye devrediliyor. Muhtarlar artık mahalle muhtarlığına dönüşüyor, köy muhtarlığı kalmıyor. Bütün bunları düşündüğünüz zaman, bu çıkan yasanın ve AKP’nin getirdiği zihniyette akıl tutulmasını görüyoruz."


 


Halkla uzun süre sohbet eden, sorularını cevaplayan CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan konuşmasında: "Gitgide karanlığa gömülen bir Tarsus var elimizde, şimdi bu Tarsus'u alıp eski günlerindeki gibi her şeyin güzel olduğu bir kent haline getireceğiz. sorunlarınızın farkındayım. Bir hastanız olsa minibüsünüzle şehre bile giremiyorsunuz. Köylü garajlarında çektiğiniz çilenin de farkındayım. Bunlar çok büyük konular değildir sadece önem verilmemiş konulardır. Çok kolay ve az maliyetle proje üreterek çözülebilecekken sizlerle ne yazık ki hiç ilgilenilmedi. Hayvancılıkta en büyük maliyetinizin yemleme olduğunu biliyorum. Oysa ki sulama sorununuz çözülmüş olsaydı en azından kendi yoncanızı yetiştirip, maliyetlerinizi düşürebilirdiniz. Ama bunların hepsi birer projedir. Oysa ki şu anda Tarsus Belediyesi proje üretmiyor, sadece çift dikiş yaptığını yeniden yaparak rutin belediyecilik hizmetleri sürdürüyor." diyen Haluk Bozdoğan sözlerini "Sizi şehre almayanları siz de köye almayın, size verdikleri sözü tutmayanların vaatlerini dinlemeyin, artık hesap sorun. Gelen herkese hesap sorun, Ne yaptınız? deyin. Bu seçim Tarsus için çok önemli bu seçimde sadece Tarsus'u kazanmayacağız kimliğimizi yeniden kazanacağız. Herkesin övgüyle bahsettiği, gelmek için can attığı bir kent haline getireceğiz. Bunları elbette tek başıma yapmayacağım. Belediye meclisi de çok önemli, bakın buraya belediye meclis adayı arkadaşlarımızı da getirdim, onlar da görüyorlar, biliyorlar, onlar da sizlere söz veriyorlar. Bu belediye Tarsus'un gördüğü en disiplinli en verimli belediye olacak. Köy meclisleri kuracağız. Düşünsenize her köyden 5-10 kişi o köyü temsil etse bir halk ordusu yaratırız. Bu halk belediyeyi nasıl çalıştırır, nasıl projeler hayata geçirir. işte bizler böyle bir belediye kuracağız." dedi.


Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2