:

:

:

Şevket Can, Fatih Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Bu Halk 1994 Öncesini de Sonrasını da Çok İyi Bilir
Tarih: 20 Şubat 2014 Perşembe 09:48
Şevket Can, Fatih Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, adım adım zafere yürüdüklerini belirterek, şafak saydıklarını söyledi.



Tarsus halkının şahsına ve partisine gösterdiği müthiş ilginin ve desteğin karşısında kimsenin duramayacağını dile getiren Şevket Can, “Tarsus halkı macera aramıyor, Tarsus halkıyla etle tırnak gibi olduk. Tarsus halkı hizmeti bizimle gördü. Bu halk 1994 öncesi ile sonrasını çok iyi biliyor. O dönemler Tarsus belediyesi işçisinin maaşı veremez, araçlarına lastik alamazdı, araçlar takoza çekilirdi. Tarsus’un sokaklarından pislik akar, aileler büyük parka çocuklarıyla giremezdi. Berdan Barajına girmeyi bırakın, yanından geçmeye insanlar korkardı” dedi.



Şevket Can en son olarak Fatih Mahallesinde toplantı düzenleyerek, Fatih Mahallesi sakinleri ve esnaflarıyla bir araya geldi. Oldukça kalabalık bir topluluğun ve Mahalle Muhtarı Turgay Benli’nin sıcak ilgisiyle yapılan karşılama miting havasında geçti.



Soğuk havaya rağmen performansından hiçbir şey kaybetmeden çalışan Şevket Can’ı gerek mahalle sakinleri ve gerekse esnaflar bağrına bastı.



“Size yürekten inanıyoruz, yaptığınız hizmetleri biliyoruz. Bu hizmetlerinizi yeni dönemde de sürdüreceğine inanıyoruz” diyerek kucakladılar. Mahalle sakinlerinin ve esnafların gösterdiği ilgi karşısında duygulanan Şevket Can, yüzünden tebessümü hiç eksik etmedi.



Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ve MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur’un konuşmalarının ardından mikrofonu eline alan Şevket Can,  “Sizler bana büyük bir şevk, azim ve güç veriyorsunuz” dedi.



1994 yılındaki Tarsus’un karanlıklar içinde bir kent olduğunu hatırlatan Şevket Can, “O yıllarda Tarsus karanlığın bataklığına saplanmış bir kentti. O dönem resmen bir enkazı devralmıştık. Tarsus Belediyesi borç batağındaydı. O kadar borçlanmışlardı ki, belediyenin araçlarına lastik dahi alamıyorlardı, araçlar takoza çekilmişti. Belediyenin işçilerinin maaşları dahi verilmiyordu. Tarsus’un bir büyük parkı vardı, bu parklara da kimse ailesiyle giremezdi. Bu parklarda çok nahoş görüntüler yaşanırdı. Aileler çocuklarını parkta salıncağa bindirmek için sıra beklerdi. Tarsus’un bir oto garı vardı, içine üç otobüs dahi giremezdi. Tarsus’un alt yapısı yoktu, sokaklarından pislik akardı. Baraj mesire alanı yoktu. Barajın bırakın içine girmeyi yanından geçmeye bile insanlar korkardı. 1994 öncesi Tarsus’un o perişan haline anlatmakla bitiremeyiz. 1994’ten sonra Tarsus’un kaderi değişti. Tarsus hizmetlerle tanıştı. Tarsus’a modern, çağdaş, yakışır hizmetler yapıldı, yollar, bulvarlar açıldı, her mahalleye park yapıldı. Çukurova Bölgesinin ilk arıtma tesisini yaptık. Hala Mersin’in yapamadığı modern otogarı biz yıllar önce faaliyete sokarak Tarsus halkının hizmetine sunduk. Baraj piknik alanı bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Ora yaptırdığımız hayvanat bahçesi Tarsus’u bölgeye tanıtıyor. Hayvanat bahçenin ne gereği vardı diyenler hafta sonları gitsinler, oradaki on binlerce insanı görsünler. O insan selini görsünler ki, görmeyen gözleri açılsın. Tarsus’ta gördüğünüz tüm hizmetler Tarsus Belediyesi döneminde yapılmıştır. Tarsus hizmeti Allah’a çok şükür bizimle görmüştür. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yaptığımız hizmetleri görüyorsunuz, kullanıyorsunuz ve takdir edenlersiniz. Allah’ın izniyle belediye başkanı seçildiniz takdirde Tarsus için çok güzel ve özel yaklaşık 150 proje açıkladık. Allah’ın izniyle bu projeleri de 5 yıla yayarak, hayata geçirdiğimiz de Tarsus şahlanacak.”dedi. Tarsus’ta yapılan tüm hizmetleri Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın öncülüğünde gerçekleştirdiklerini dile getiren Şevket Can, “Başkan Kocamaz’ın Mersin Büyükşehir adayı olması bizim gururumuzdur, sevincimizdir, mutluluğumuzdur. İnşallah Mersin Büyükşehir’i alacağımızdan da hiçbir kuşkumuz ve endişemiz yoktur.”dedi.



Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 61