:

:

:

Sever'den Belediye Başkanlarına Eleştiri

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin'deki belediye başkanlarını eleştirerek, temel belediyecilik hizmetlerinin dahi yerine getirilemediğini öne sürdü.
Tarih: 9 Ocak 2014 Perşembe 11:38
Sever'den Belediye Başkanlarına Eleştiri
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin'deki belediye başkanlarını eleştirerek, temel belediyecilik hizmetlerinin dahi yerine getirilemediğini öne sürdü.


 


Sever, "Merkezi hükümetimizin yatırımlarını Mersin'de gerçekleştirirken dahi zorlandık. Yerel yönetim ve belediyelerden hiçbir şekilde destek görmedik, alamadık" dedi.


 


Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Sever, bu çerçevede Mersin Polis Okulu, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Osmaniye Kadirlililer Derneği ile Karadenizliler Derneği'ni ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi. Ziyaretlerinde proje ve hedeflerini anlatan Sever, Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin'in tüm dinamikleri ile birlikte beyin jimnastiği yapılarak yönetileceğini kaydetti.


 


Mersin'de yaşayan herkesin belediye başkanı olacağını ifade eden Sever, 2011 yılı milletvekilliği seçimleri öncesinde tüm Mersin'i adım adım gezdiğini, kentin sorunlarına vakıf olduğunu dile getirdi. Hükümetin Mersin'e yaptığı hizmetleri sıralayan Sever, "Mersin-Antalya duble yolu projesi Mersin için yüzyılın projesidir.


 


Onlarca yıl bu yollardan ne kadar zorlanarak gidip geldik. Tek bir kazma dahi vurulmadı. Allah'a şükürler olsun ki, Sayın Başbakanımızın önderliğinde oluşturulan imkanlarla Mersin-Antalya duble yolunda çok ciddi mesafeler aldık ve hızla inşaatımız devam ediyor.


 


Bu projeyi tamamladığımızda Mersin'den Anamur'a kadar tüm ulaşım sorununu kaldırıyoruz. Çukurova Uluslararası Havaalanımızı tamamladığımızda Mersin gerçek manada turizm potansiyelini ortaya koyacak" dedi.


 


"MERSİN, SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK"


 


Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bin 250 yataklı hastane yapımı için sözleşme yapıldığını anımsatan Sever, hastanenin temelini önümüzdeki günlerde atacakları bilgisini verdi.


 


Tarsus ilçesinde de 600 yataklı şehir hastanesinin ihale hazırlıklarının yapıldığını, temelini kısa bir süre sonra atacaklarını aktaran Sever, "Mersin'de sağlık sorunlarını en aza indireceğiz. Bu tesisleri Mersinimize kazandırdığımız da önümüzdeki 50 yıllık ihtiyaçlarına cevap verecek.


 


Mersin, sağlık turizminin merkezi olacak. Bu hizmetlerle sadece Mersin'e değil çevre il ve ülkelere de hizmet verecek. Hedefimiz, sağlık sektöründe 2023 yılında 20 milyon dolara çıkaracağız ve en fazla payı da Mersin alacak" ifadelerini kullandı.


 


Mersin'i tarımsal alt yapı olarak baraj ve gölet şehri yapacaklarını da iddia eden Sever, Anamur'da Alaköprü, Silifke'de Aksıfat, Hayrattepe ve Sorgun barajlarının temelini atacaklarını kaydederek, "Değirmençay barajımızın projesi bitti, yapım aşamasında.


 


Tarsus'ta Pamukluk barajımız var ve aralarında yaklaşık 30-40 göletimiz var. Bunları bitirdiğimizde Mersin'de 500 bin dekar araziyi cazibeli suyla buluşturuyoruz. Bu da 5 milyon TL enerjiden tasarruf anlamına geliyor. Para üreticimizin cebinde kalacak.


 


Yapacağımızı çalışmalarla Mersin'i marka kent yapacağız. Mersin kabuğunu kıracak, örnek alınan, taklit edilen şehir olacak. Mersin'i dünya ile yarışan bir kent olarak inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.


 


"MERSİN'DE BELEDİYECİLİK YAPANLAR TEMEL HİZMETLERDE DAHİ MESAFE ALAMAMIŞ"


 


Mersin'deki belediyeleri eleştirerek, temel belediyecilik hizmetlerinin dahi yerine getirilemediğini öne süren Sever, şunları kaydetti: "Merkezi hükümetimizin yatırımlarını Mersin'de gerçekleştirirken dahi zorlandık.


 


Akdeniz Oyunları'nın tesislerini inşa ederken zorlandık, hastanelerin temellerini atarken zorlandık, yolları yaparken zorlandık. Yerel yönetim ve belediyelerden hiçbir şekilde destek görmedik, alamadık. Mersin'in en temel sorunu yatırım açığıdır. Mersin'de temel belediyecilikte gelinen nokta malum. İnsanlarımız hala kanalizasyon sistemi ve arıtma sisteminin yetersizliğinden yakınıyor,


 


trafik sıkışıklığı, çöplerin yeterince bertaraf edilmediği, usulüne uygun şekilde toplanmadığından şikayet ediyor. Bunları az çok tahmin ediyordum ancak bilimsel bir şekilde bu çalışmayı ortaya koyduğumuzda Mersin adına çok üzüldüm.


 


Demek ki, Mersin'de belediyecilik yapan arkadaşlar hala temel belediyecilik hizmetlerinde dahi bir mesafe alamamışlar. İnsanlarımız hala temel belediyecilik noktasında şikayetçiler. Allah'ın izni ile biz bu görevi devraldığımızda hem merkezi hükümetimizin desteği ile yerel dinamikleri, ülke ve uluslararası dinamikleri hızlı bir şekilde harekete geçirip, bahsetmiş olduğum temel belediyecilik sorunlarının tamamını bertaraf edeceğiz."


 


İş-Kur kanalı ile okullarda görev yapacak olan hizmetli personel noktasında 200 kişilik bir kadro verildiğini de anlatan Sever, "Bu konuda Ankara ile görüşmelerimizi yaptık. Sayın Çalışma Bakanımızla görüşerek kadro sayısını önce 2 bin yaptırdık. Bu da bizi tatmin etmedi, kadro sayısını 3 bine çıkarttırdık. Sorun çözüldü" diye konuştu.


Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2