:

:

:

Seçer'in Gündemi TOKİ

Seçer, Tarsus'taki TOKİ Konutlarında Yaşanan Sıkıntıları TBMM'ye Taşıdı
Tarih: 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:19
Seçer'in Gündemi TOKİ
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyesi Vahap Seçer, Tarsus'ta inşa edilen 384 konutlu TOKİ konutlarındaki sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.



Konut sakinlerinin elektrik kesintileri, asansörlerin arızalanması ve çevre düzeninden şikayetçi olduğunu belirten Seçer, “Konut maliklerinin şikayetleriyle yetkililerin  ilgilenmediği iddiası doğru mudur?” diye sordu.



 Tarsus'ta inşa edilen 16 bloklu, 384 konutlu TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer tarafından Meclis gündemine taşındı. Konut sahiplerinin başta elektrik kesintileri olmak üzere yaşanan aksaklıklardan bıktığını dile getiren Seçer, TOKİ konutlarının hangi firmalara ve ne kadara yaptırıldığını sordu.



SORUNLAR BİTMİYOR



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Seçer, Tarsus'ta inşa edilen TOKİ konutlarının sakinlerinin asansörlerin sık sık arızalanması, elektrik kesintileri, çevre düzeni ve peyzajının yeterince yapılmaması nedeniyle sorun yaşadığına dikkat çekti.



Yaşanan sıkıntıların sorumlularının kimler olduğunu soran Seçer, birçok evde kullanılan çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektrik aletlerin bozulmasından ya da kullanılamaz hale gelmesinden dolayı yaşanan mağduriyetin nasıl giderileceğinin de açıklanmasını istedi.



KONUTLAR NE KADARA YAPTIRILDI?



Sık sık arızalanan asansörlerinin ihalesinin hangi firmaya verildiğini soran Seçer, ihalelerin hangi yöntemle yapıldığının açıklanmasını talep etti.



Seçer, konut maliklerinin şikayetlerini TOKİ'ye ve ilgili müteahhit firmalara defalarca iletmelerine rağmen yetkililerin konuyla ilgilenmediği iddiasının doğru olup olmadığını da sordu.



Seçer, önergesinde şu soruları yöneltti:



“Konutlar hakkında Bakanlığınıza ya da TOKİ'ye iletilen şikayetler nelerdir? Çözüm için neler yapılmıştır?



Yılın yaklaşık 10 ayını güneşli olarak geçiren Tarsus'ta yapılan bu konutlarda, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin kullanımına izin verilmemesinin gerekçesi nedir?



TOKİ konutları hangi firmalara hangi usulle ve ne kadara yaptırılmıştır?



Sözü edilen firmalar Türkiye genelinde başka kaç TOKİ ihalesi daha almıştır?



-İhale verilen firmaların iş yapma kalitelerini belirlemek ve değerlendirmek TOKİ'nin sorumluluğunda mıdır? Eğer öyle ise TOKİ'nin bu kriterleri değerlendirirken bir ihmali olduğu tespit edilmiş midir?”



Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2