:

:

:

Seçer, 'Toplumların Çağdaşlığı İnsan Haklarına Verdiği Değerle Ölçülür''

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Vahap Seçer, demokrasi ile birbirinden ayrılmayacak en temel olguları oluşturan ekonomi, siyasal ve sosyal sorunlar hala çözüm beklediğini belirtti.
Tarih: 10 Aralık 2013 Salı 11:17
Seçer, 'Toplumların Çağdaşlığı İnsan Haklarına Verdiği Değerle Ölçülür''
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Vahap Seçer,"Bugün İnsan Hakları Günü... Dili, dini, ırkı, cinsiyeti farklı da olsa her insan özgür ve eşit doğar. Toplumların çağdaşlığı insan haklarına verdiği değerle ölçülür.



Çağdaş bir devletin görevi; onurlu, insanca bir yaşamın olmazsa olmazı bireysel hak ve özgürlükleri evrensel standartlara ulaştırmak, korumak ve sürekli geliştirmektir.



Bildirgenin kabulünün üzerinden tam 65 yıl geçmesine rağmen bugün dünyada sözünü ettiğimiz evrensel değerlerin yaşama geçirilmediğini hala savaşların, acıların, açlık ve yoksulluğun olduğunu bilmek son derece üzüntü vericidir. Ülkemizde de yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerle donatıldığını söylemek mümkün değildir.Demokrasi ile birbirinden ayrılmayacak en temel olguları oluşturan ekonomi, siyasal ve sosyal sorunlar hala çözüm beklemektedir. Ulusumuzun tarihinden gelen insana bakışı en temel mevzuatımıza dahi henüz tam olarak yansımamıştır. İlgili düzenlemeler de yeterli değildir. 21. Yüzyılın Türkiyesi'nde her türlü hak arayışı orantısız ve hukuka aykırı müdahale ile karşılanmaktadır.



 Bu, kabul edilemez bir insan hakkı ihlalidir.



Oysa baskı, zorbalık ve adaletsizliğe karşı duruş göstermek bir insanlık görevi olduğu kadar aynı zamanda bir zorunluluktur. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri her ülkenin kabul edebileceği ve uygulaması gereken evrensel değerlerdir.



Temel hak ve özgürlüklere saygı duyulan, fişleme ve ayrımcılığın olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, düşünce ve ifade özgürlüğünün yaşandığı, insan hakları ihlallerinin hiçbir şekilde yaşanmadığı, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde, insana insan olduğu için değer veren bir Türkiye özlemiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."



Bu haber toplam 990 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1