:

:

:

Seçer Rakamlarla Konuştu

Türkiye’de Resmi Rakamlara Göre 600 Bine Yakın Suriyeli Sığınmacı Bulunuyor
Tarih: 11 Şubat 2014 Salı 10:06
Seçer Rakamlarla Konuştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


sorumlusunun Türkiye devleti ya da hükümeti olmadığını vurguladı ve bu durumun baş mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.



CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin Barosu tarafından düzenlenen Yabancı ve Mülteciler Hukukunda Güncel Gelişmeler paneline katıldı. 



Panelin açılışında konuşma yapan Seçer, Türkiye'de halen resmi rakamlara göre 600 bine yakın Suriyeli sığınmacının bulunduğunu belirtirken, bu sığınmacılar dışında çok sayıda sığınmacının da kayıt altına girmeden Şanlıurfa'dan Mersin'e kadar yayılan pek çok kentte yaşam mücadelesi verdiğini anlattı.



Konuşmasında Türkiye ile Suriye arasındaki bozuk ilişkilerin sorumlusunun Türkiye devleti ya da hükümeti olmadığını söyleyen Seçer, bu durumun baş mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. “Bakın özellikle devlet, hükümet demiyorum, bakan demiyorum. Zira AKP içinde de sağduyulu, öngörülü AKP'lilerin olduğunu ve bu politikalar karşısında başından beri rahatsız olanları biliyorum. Türkiye ile Suriye arasındaki durumun esas ve yegane sebebi Başbakan Erdoğan'ın kişisel, megaloman yapısıdır. Çünkü Başbakan, kraldan çok kralcı bir anlayışla 'Ben Ortadoğu'nun kabadayısıyım, ağasıyım' dedi ve gelinen sonuç maalesef ortada. Suriye'de savaşın durması için Türkiye devleti gayret sarf etmelidir. Ancak bugünkü anlayışta bu mümkün mü? Pek sanmıyorum. Suriye konusunda bugün dünyada Türkiye tek başına kalmıştır, tek sebebi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır” diye konuştu.



Seçer, Ortadoğu'da mezhep savaşları yaşanmasını isteyenlerin ve bu durumdan medet umanların olduğunu da vurgularken, bundan sonraki süreçte Türkiye'nin alması gereken tedbirleri acil olarak hayata geçirmesi gerektiğini, ancak hepsinden önemlisinin ise bu sonucu hazırlayan sebebin yani Suriye'deki savaş ortamının son bulması gerektiğini belirtti. 



Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1