:

:

:

Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Yeri Yerinden Oynatacak'' Belgeleri Sordu

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Erdoğan’dan “yeri yerinden oynatacak” bilgi ve belgelerin neler olduğunu açıklamasını istedi.
Tarih: 12 Aralık 2013 Perşembe 09:26
Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Yeri Yerinden Oynatacak'' Belgeleri Sordu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Erdoğan’dan “yeri yerinden oynatacak” bilgi ve belgelerin neler olduğunu açıklamasını istedi.


Seçer, “Demokratik bir ülkede bir Başbakan halkından hiçbir biçimde bilgi, belge saklayamaz. Başbakan Erdoğan bu ülkenin vatandaşından neyi, neden saklıyor? Zaman yitirmeden açıklama yapması şart” dedi.


 


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının ortaya çıkmasının ardından ortaya atılan “fişleme” iddialarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeri yerinden oynatacağını” iddia ettiği bilgi ve belgeleri Meclis gündemine taşıdı.


 


Seçer, “Demokratik bir ülkede bir Başbakan halkından hiçbir biçimde bilgi, belge saklayamaz. Bunu da iç siyaset malzemesi haline getirmez” dedi.


 


Başbakan Erdoğan, hafta sonundaki Trakya ziyaretinde Çerkezköy’de yurttaşlara hitap ederken, “Bizim fişleme yaptığımızdan bahsedenler var, bize güvenenler, bize inananlar, bizim böyle bir derdin içinde olmadığımızı bilirler.


 


Ancak bakın buradan açık söylüyorum, bu kampanyayı yürütenler, içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak ülkemizde yer yerinden oynar onu da söyleyeyim.


 


Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemiş demektir” ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerini hazırladığı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Seçer, “yeri yerinden oynatacak” bilgi ve belgelerin neler olduğunu sordu.


 


“BAŞBAKAN BİLGİ VE BELGE SAKLAYAMAZ”


 


Bir hukuk devletinde “fişleme” gibi antidemokratik uygulamaların söz konusu olamayacağını vurgulayan Seçer, “Her fırsatta demokrasiden, insan haklarından söz eden iktidar, yarattığı korku imparatorluğunun esiri olduğunu son dönemde gündeme gelen iddialarla ortaya koymuştur.


 


Bir Başbakan düşünün ki altında imzası olan belgeyi gözden kaçırmak uğruna bir kampanyadan söz ediyor. Hiç yakıştıramam ama adeta şantaj yapar gibi ‘Bu kampanyayı yürütenler içeride ve dışarıda eğer biz bunları açıklamaya başlarsak yer yerinden oynar, onu da söyleyeyim’ diyebiliyor.


 


Hukuk kurallarının işlediği, demokratik bir ülkede başbakan milletinden bilgi, belge saklayamaz. Yoksa bu ülkenin vatandaşından neyi, neden saklıyor? Zaman yitirmeden açıklama yapması şart” diye konuştu.


 


Başbakan’ın bağımsız yargıya da hiçbir biçimde talimat veremeyeceğine dikkat çekerken, bilgi belge saklamasını da iç siyaset malzemesi haline getiremeyeceğini söyledi. 


 


NEDEN GEREĞİNİ YAPMIYORSUNUZ?


 


CHP’li Seçer, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:


 


“-Ülkenin Başbakanı olarak sahip olduğunuz ‘yeri yerinden oynatacak’ bilgi ve belgeler nelerdir? Sözü edilen bilgi ve belgeler hakkında neden gereğini yapmıyorsunuz?


 


-Gereğini yapmanızın önünde mevzuattan kaynaklanan herhangi bir engel ya da engeller bulunmakta mıdır?


 


-Mevzuattan kaynaklı herhangi bir engel bulunmuyor ise onu gizleyerek “suç”a ortak olmuyor musunuz?


 


-Gereğini yapmak adına bugüne kadar ilgili savcılığa teslim ettiğiniz/ettirdiğiniz bilgi ya da belge var mıdır? Var ise nelerdir?


 


-Aynı açıklamanızda yer alan “kampanyayı yürütenler” ifadenizde yer alan “kampanya” neyi içermektedir? Bu “kampanya” kim ya da kimler tarafından ne zaman başlatılmış, kim ya da kimler tarafından yürütülmektedir?


 


-Daha önce Dolmabahçe’deki görüşme hakkında “Benimle mezara kadar gidecek” açıklamanız hafızalardaki yerini korurken bu ülkede “yeri yerinden oynatacak” olduğunuz kampanya çerçevesinde bugüne kadar saklanacak ne yapılmıştır?Bu ülkenin vatandaşlarından neyi, neden saklıyorsunuz?


 


 


-Kendi vatandaşlarına karşı “fişleme” kararı almış bulunan bir devletin güvenliği konusunda “Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemiş demektir” diyerek “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” etmiş ya da yargıya talimat vermiş olmuyor musunuz?”


Bu haber toplam 919 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1