:

:

:

Ramazan Avşar, 'Tarsus'a Kaynak Yaratmada Sorunumuz Yok'

Ramazan Avşar, beraberindeki eşi Neval Avşar, Fatma Yılmaz, Emekli komiser Kaya Karakelle, makine Mühendisi Doğan Öztür birlikte Kuvayi Milliye Derneği Başkan ve yöneticilerini ziyaret etti.
Tarih: 8 Kasım 2013 Cuma 14:43
Ramazan Avşar, 'Tarsus'a Kaynak Yaratmada Sorunumuz Yok'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Burada kendini tanıtan Ramazan Avşar, Birçok şehirde şehrin tanıtımı için kültürel ve sosyal faaliyetler yapıldığını buralardan sağlanan kaynaklarla kente hizmetler götürüldüğünü belirtti. Tarsus'un zengin tarihi kaynaklarından faydalanıp bunları etkin hale getirerek şehre gelen turist sayısını arttıracaklarını ve Tarsus'a hizmet için kaynak yaratacaklarını sözlerine ekleyen Avşar: “Bu zamana kadar Tarsus'un tarihi yerlerinin tanıtımının yeterince yapılmamıştır Tarsus tarihi açısından çok önemli bir kenttir.  Burada Saint Paul yaşamış, Demir kapımızda savaş kazanılmıştır.  Ama maalesef buraların tanıtımı yeterince yapılmamıştır.



Bununla birlikte yatırım yapmak isteyenlere teşvik vermek yerine çeşitli bağış adı altında yatırımcı Tarsus'tan kaçırılmıştır. Bakınız Bugün Antep' te sekiz adet sanayi sitesi bulunuyor.  Bir şehirde ekonomiyi canlandırmazsanız o şehre hayat veremezsiniz.



 Biz esnafımıza, sanayicimize para kazanmaları için destek olacağız daha sonra onlardan Tarsus'ta yaşayan kişileri çalıştırmalarını isteyeceğiz. İşsizliği de böylece en aza indireceğiz. Hedeflerimizden biri de Tarsus' ta ekonomiyi düzeltmektir.  Bugün dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan bir şirketin kurucusu olarak Tarsus' un ekonomisini düzeltmeye talibim.  Bence halka hizmet en kutsal değerdir.



Bu zamana kadar Tarsus' a hizmet anlamında ekonomiyi düzeltecek çalışmalar yapmamıştır.Tarsus'umuzda bir üniversitemiz yok. Önceliklerimizden birisi Tarsus'u Üniversite şehri yapmaktır. Üniversite demek sosyal yaşam canlı ekonomi demektir.  Tarihi değerlerimize tam anlamıyla sahip çıkılamadı. 



Daha bugün çöp sorunu dahi çözüme kavuşturulmadı.  Bize güvenin CHP'nin tecrübeli kadrolarına görev verin. Tarsus kendinize layık hizmetlere kavuşsun.



Avşar daha sonra Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Mehmet Topal, Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Tarsus' a geldiğinde kucağına aldığı Mehmet Turgut Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



 



Bu haber toplam 1149 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2