:

:

:

Özdemir'den Özcan'a Övgü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, 'Macit Özcan Mersin’in Aydınlık Yüzüdür'
Tarih: 28 Ocak 2014 Salı 09:35
Özdemir'den Özcan'a Övgü
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever'in, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin borç miktarınını 380 milyon liraya ulaştığı ve borç batağına saplandığı iddiasını yalanlayarak sert bir dille eleştirdi.



Türkiye'de en az borcun olan belediyeler sıralamsaında Mersin ve Kayseri'nin yer aldığını İçişleri Bakanlığı'nın resmen açıkladığını vurgulayan Nuri Özdemir; 'İçişleri Bakanlığı'nın bunu resmen açıklamasına rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi borç batağındadır diyenler akıl tutulması içindeler.' dedi.



Sağlık Bakanlığı verilerine göre Antalya’nın Lara, Kemeraltı ve Gümbet bölgelerindeki deniz suyundan daha temiz olduğu kesinleşen Mersin denizinin, kirli olduğunu öne süren AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever’e yanıtı Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, 'Hamasi nutuklarla yola çıkanlar, bu kafayla giderlerse yolda lastikleri patlar' diyerek verdi.



Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever’in, Mersin denizinin kirli olduğuna yönelik yaptığı açıklamalara tepkiler çığ gibi büyüyor.  



Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Mersin deniz suyunun Antalya’nın Lara, Kemeraltı ve Bodrum’un Gümbet sularından çok daha temiz olduğunu savundu. Bu tespitleri sadece kendilerinin yapmadığının altını çizen Özdemir, 'Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar yapıyor. AKP Adayı elindeki hangi belgelere dayanarak böyle açıklamalar yapıyor anlamıyoruz. Varsa elinde belge çıkıp açıklasın. Bilgi kirliliği ile, doğru olmayan söylemlerle vatandaşları yönlendirmeye çalışanlar, bilsinler ki kamuoyu bu numaraları yemez. Bir ülkeyi yalanla dolanla talanla yönetiyorlar. Mersin’i de yalanla dolanla talanla yöneteceklerini düşünüyorlarsa hezimete uğrayacaklar' dedi.



'Deniz Suyu Temizliğinde Türkiye’de Birinciyiz'



Mersin’de Sağlık Bakanlığı’nın ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün her ay veya her 3 ayda bir Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile birlikte analizler yaptığını anımsatan Özdemir, 'Bu analizlerde, Mersin’deki deniz suyu temizliğinin Türkiye’de birinci olduğunu göstermesine rağmen, sırf adaylıktan kaynaklanan siyaset yapacağım anlayışıyla bunu dile getirmiş olmasından büyük üzüntü duyduk. Ucuz siyaset yapmakla, kente gece gündüz demeden hizmet edenlere çamur atmakla bir yere varamazlar. Aksine daha fazla tepki çekerler, çünkü vatandaşlarımız bilinçli. Kimin doğru söylediğini anlamak için denize sahilden bakmak kafi' diye konuştu.



 “Macit Özcan Mersin’in Aydınlık Yüzüdür”



AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever’i gerçekçi olmaya davet eden Özdemir, 'Ülkeyi karanlığa gömdüler. Birileri de Tarsus’u karanlığa gömdü. Şimdi de Mersin’i karanlığa gömmek istiyorlar. Halk gümbür gümbür sandıkta cevabını verecek. Mersin’in 15 yıl öncesi ile bugünü değerlendirdiğimizde Mersin’in ülkenin aydınlık yüzü olduğu ortaya çıkmaktadır. Mersin Türkiye’nin aydınlık yüzünün sigortasıdır. Değerli Başkanımız Macit Özcan da Mersin’in aydınlık yüzüdür. Sevgi temeli üzerinde kardeşçe yaşam ve yaşanılabilir bir Mersin için halkımızla ele eleyiz' şeklinde konuştu.



'Aday Olunca Mı Aklına Geldi'



Mersin üzerinde karanlık bulutların oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Özdemir, söz konusu bulutların Mersin’in üzerine çökmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Mersin’deki deniz kirliliği hiçbir şekilde tehlike boyutlarında olmadığını bir kez daha ifade eden Özdemir, 'Doğu Arıtma tesisi ile çok büyük bir alan temiz deniz suyuna kavuşmuştur, Batı Arıtma da devreye girince il çapındaki deniz suyumuz daha da temiz olacak. Bu söylenenler tamamen ucuz siyasettir.



Bu tip söylemleri dile getirenleri vicdan sahibi olmaya davet ediyorum. Düne kadar kimsenin adını ağzına almadığı deniz suyumuz, kendi bakanlıklarınca temizlikte birinci seçilirken, çıkıp bir şey söylemeyenler, bugün aday olunca çamur atmaya çalışıyorlar. O zaman sormazlar mı adama, aday olunca mı aklına geldi deniz kirliliği?' diyerek sözlerini sonlandırdı.



Bu haber toplam 1038 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3