:

:

:

Oktay Yılmaz: “Binbir Sıkıntı İçerisinde Ayakta Kalmaya Çalışıyoruz”

Oktay Yılmaz: “Binbir Sıkıntı İçerisinde Ayakta Kalmaya Çalışıyoruz”
Tarih: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 09:44
Oktay Yılmaz: “Binbir Sıkıntı İçerisinde Ayakta Kalmaya Çalışıyoruz”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Oktay Yılmaz, girdi maliyetlerinden zincir marketlere, kayıtdışı işyerlerinden gece 22.00’den alkol satışına kadar, pek çok nedenden dolayı bakkal ve bayi esnafının sıkıntı yaşadığını söyledi.
Başkan Oktay Yılmaz, esnaf gezilerine aralıksız şekilde devam ettiğini söyleyerek, “Esnaflarımızın sıkıntıları çok. Fakat çözüm noktasında gerekli adımların atılmaması bizleri üzüyor. Yaşanan sorunları dosya şeklinde siyasilere iletmemize rağmen, arzu edilen neticeler bir türlü alınamıyor, kaderimize terk edilmiş durumdayız” dedi.
Zincir marketlerin hemen hemen her kritik noktada açıldıklarını belirten Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Oktay Yılmaz, “Bunlara ek kayıtdışı çalışan işyerleri de mevcut. Tüm bunlar birer ikişer müşterilerimizi bizden çalıyorlar!
Esnaflarımız, ‘ahlar, vahlar’ içerisinde işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. İşin acı olan tarafı ise hiçbirimiz yaptığımız işi bir yakınımıza veya çocuklarımıza tavsiye etmiyoruz. Kısacası bir kültürü kendi elimizle yok ediyoruz. Küçük esnafın bitişini hep birlikte izliyoruz!” şeklinde konuştu.
Başkan Oktay Yılmaz, “Yıllardır söylenen perakende yasası çıkmıyor, söz verilen 7200 prim gün sayısından emeklilik çıkmıyor. Gece saat 20.00’den sonra alkol satışının yasak olmasından kaynaklı geri adım atılmıyor ve bizim bakkal, bayi ve büfe esnafımızın ayakta kalması mucizelere kalıyor. Şu an çoğu esnafımız bu yaştan sonra kimin kapısına gidebilirim diyerek, zorunlu olarak işyerini devam ettirmeye çalışıyor. Kısacası binbir sıkıntı içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz ” dedi. 
Bu haber toplam 196 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3