:

:

:

Öğrenciler, Obeziteye Dikkat Çekmek İçin Sağlık Taraması Yaptı

Obezite Haftası nedeniyle Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteği ile Gülserin Günaştı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri vatandaşların tansiyon ve kan şekerlerinin ölçümümü yaptı.
Tarih: 12 Mayıs 2016 Perşembe 09:55
Öğrenciler, Obeziteye Dikkat Çekmek İçin Sağlık Taraması Yaptı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus'un Atatürk Caddesinde trafiğe kapalı Yarenlik alnında gerçekleştirilen tansiyon ve kan şekeri ve ölçümü öğrenciler tarafından ücretsiz şekilde yapılırken etkinliğe Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım, Kızılay Tarsus Şubesi Başkanı Kemal Duru, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Emine Aysu, Sağlık Komisyonu Başkanı Nilgün Ateş, Gülserin Günaştı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.                 

İnsanların dikkatini Obeziteye çekmek ve sağlık konusunda duyarlı olmaya teşvik etmek amacıyla Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu tarafından yapılan etkinlikte çok sayıda vatandaşın tansiyonları, açlık ve tokluk kan şekerleri ölçümleri ücretsiz şekilde yapılırken, ölçümler sonrasında değerlerin normalin altında veya üstünde çıkan vatandaşlar hastanelere yönlendirildiler.

Etkinlikte tansiyon ve kan şekeri ölçümü yaptıran Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca yaptığı açıklamada; "Obezite haftası dolası ile hem vatandaşlarımızın Obezite konusunda bilgilendirilmesi için Toplum Sağlığı Müdürlüğü ve Kent Konseyi burada vatandaşlarımızın kan şekerin ve tansiyonlarının ölçülmesi şeklinde bir etkinlik düzenledik.

Amacımız, halk sağlığı konusunda yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek, hem de vatandaşlarımızın sağlık konusunda bilinçlenmelerini sağlamak, bu önleyici bir sağlık tedbiri, vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından periyodik olarak doktor kontrolünden geçmelerini tavsiye ediyoruz, dedi.

Kent Konseyi Sağlık Komisyonu, Tarsus Toplum Sağlı Merkezimiz ortak bir çalışmaya imza atıyor. Obezite konusunda farkındalık yaratalım diye diyabet ve tansiyon taraması gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1