:

:

:

Nuri Özdemir'den AKP İl Başkanı'na Yanıt: 'Güneşi Balçıkla Sıvayamazsınız'

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, AKP Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın yaptığı basın açıklaması ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’nin en borçlu belediyeler arasında yer aldığı iddiasını, Hazine Müsteşarlığı’nın resmi yıllık verilerini açıklayarak yalanladı.
Tarih: 27 Kasım 2013 Çarşamba 14:22
Nuri Özdemir'den AKP İl Başkanı'na Yanıt: 'Güneşi Balçıkla Sıvayamazsınız'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Özdemir, ‘Hazine Müsteşarlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye’de borcu en az iki belediye var. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediyelerin borçlarını tersinden okuyorsunuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vadesi gelmemiş 911 bin lira borcu bulunuyor.’ dedi.



Nuri Özdemir açıklamasında, Hazine Müsteşarlığı’nın mahalli idarelerden alacaklarının büyük bölümünü büyükşehir belediyeleri ve bu belediyelerin şirketlerinden oluştuğunu, verilere göre en borçlu belediyenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak açıklandığını hatırlattı.     



 Nuri Özdemir, ‘Vadesi geçmiş toplam 5 milyar 564 milyon lira ile Türkiye’de en borçlu belediye listesinde ilk sırayı alan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni, 2 milyar 247 milyon lira borçla yine AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye’si takip ediyor. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü 592 milyon, ASKİ ise 329 milyon 617 bin liralık borçla listede üst sıralarda yer alıyor.



Hazinenin ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden 649 milyon, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden 529 milyon, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden 366 milyon, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 237 milyon, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 105 milyon lira alacağı bulunuyor.



Hazineye en az borçlu belediye olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ise vadesi gelmemiş 911 bin lira borcu bulunuyor. Bunlar benim kafamdan uydurduğum rakamlar değil, Hazine Müsteşarlığı’nın Ağustos ayında yapmış olduğu açıklamalardır.’ diye konuştu.



HALKIMIZ BU YALANLARA KANMAYACAKTIR



Nuri Özdemir ayrıca, ‘Bu belediyelerin hazineye olan borcu ile 2,5 milyar dolara ihale edilen Yavuz Sultan Köprüsü gibi üç köprü yapılabilirken; AKP İl Başkanı dönsün de Hazine Müsteşarlığı’nın yayınladığı rakamlara göz atsın.



Bilmemek hiçbir zaman ayıp değildir, ancak belli makamlara gelmiş insanların bazı şeyleri öğrenmemesi veya popülist politika yapmak uğruna öğrenmek istememesi ayıptır.



Halkı cahil yerine koyarak yalan açıklama yaparsanız, birileri de çıkar gerçekleri yüzünüze böyle tokat gibi çarpar. Araştırmadan, yalan yanlış, asılsız bilgilerle seçim yatırımı yapmaya çalışan AKP Mersin İl Başkanı’nı bu yalanlarından, iftiralarından ve ucuz politikalarından dolayı kınıyorum. Bizim aydın, çağdaş ve sosyal demokrat halkımız bu yalanlara asla kanmayacaktır.’ dedi.



Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2