:

:

:

Milletvekili Ahmet Uzun: ''Kocamaz, Önce Kendine ve Oğluna Baksın''

AK Parti Tarsus Belediye Başkan A. Adayı Av. Hakkı Meniz, 'Bize Ahlak Dersi Verecek Son Adam Burhanettin Kocamaz’dır'
Tarih: 30 Aralık 2013 Pazartesi 10:30
Milletvekili Ahmet Uzun: ''Kocamaz, Önce Kendine ve Oğluna Baksın''
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü töreninde gösterdiği tepkiler nedeniyle basın toplantısı düzenledi.Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti ilçe binasında düzenlediği Basın toplantısında dini ve milli bayramlar ile Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü gibi etkinliklerin herkesin ortak paydaları olduğunu ve siyasi söylemlerin yer almaması gerektiğini vurguladı.     



Sabah Belediyeye giderek etkinlik kapsamında Belediye Başkanını ziyaret ettiklerini ve oradan topluca etkinliklerin başladığı Cetvel kanal köprüye, ardından Tarsus şehitliğine gittiklerini ve proğramın normal seyrinde gittiği sırada Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kurtuluş yıldönümü etkinliğini siyasete alet ettiğini belirten Uzun, “Kocamaz geçen yılki törenlerde de aynısını yaptı.



Bunlar çirkin şeyler. Kocamaz’ın konuşması sırasında Kaymakam beye söyledim. Bunun bu işi alışkanlık haline getirdiğini ve hiç de hoş olmadığını ifade ettim. Konuşmasına devam ederken Kaymakam beye de tepki gösterip gideceğimi bildirdim ve arkadaşlarımızla birlikte alanı terk ettik” dedi.



Alandan çıkarken kendilerine sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu nedenle suç duyurusunda bulunup, şikayetçi olduklarını vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:



“Kocamaz, Bakanlarımız ve çocuklarının lafını edeceğine önce kendisine ve oğluna baksın.



 Kendisi 20 yıllık servetine bir baksın. Bir yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı ve adaylığı süresindeki yemekler, iftar yemekleri ve bilbord, reklam tanıtım harcamalarına bir baksın.Bunlar nereden, nasıl karşılanıyor? Biz artık sessiz kalmayacağız. Kendisi hizmet ettiğini söylüyor ama Tarsus’a yapılacak olan 606 yataklı Devlet Hastanesinin yapımını nasıl engellediğini söylemiyor.



Devlet hastanesi yerinde yapılacak imar değişikliğini yapmadı, bizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptırdık. Allah izin verirse 120 milyon liralık yeni devlet hastanesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak ve temeli atılacak.”



Törenlerde yaşanan olayların yaşanmasını istemediklerini, ancak sabırlarının taştığını belirten Uzun, “Bizde bundan sonra Kocamaz ve yönetiminin kimlere rant sağladığını, oğlunun bu kadar nasıl zenginleştiğini, servetinin bu hale geldiğini bizde ortaya dökeceğiz.



Yaptığı iş, aldığı maaş belli. Edindiği servette ortada. 2009 yılında Belediye başkan adayı olduğumda benden kimse mal varlığımı istemezken ben mal varlığımı açıkladım. Ben açıkladıktan sonra da diğerleri açıkladı. Bunlar eğer dürüstlerse çıkıp 20 yılda edindikleri malları açıklasınlar. Bu konuda siyasilere de, basın mensuplarına da görev düşüyor.



Kocamaz bundan sonra da değişik senaryolar ortaya sunacak. Geçmişte suya zehir atıldı gibi. Bundan sonrada bayrak yakılır, otobüsler yakılır, etnik siyaset yapılır gibi yollara başvuracak.”



Kocamaz’ın büyükşehir yasasına karşı çıktığını ve ‘bunlar bu yasayla ülkeyi bölecekler’ dediğini anımsatan Uzun, “Bakıyoruz bir yılı aşkın süredir, ülkeyi bölme yasası dedikleri Büyükşehir yasası nedeniyle Büyükşehir belediye başkanlığına aday oluyor. Sen şimdi bu adaylığınla ülkenin bölünmüşlüğüne ortakmı oldun?” diye konuştu.



-HAKKI MENİZ NE DEDİ?



AK Parti eski İlçe Başkanı ve Tarsus Belediye Başkan A. Adayı Av. Hakkı Meniz ise konuşmasında, “Bize ahlak dersi verecek son adam Burhanettin Kocamaz’dır. Bugün bizlere sözlü ve fiili sladırı olmuştur. Bu saldırıyı kınıyoruz. Gerekli yasal işlemlere de başladık” dedi.



AK Parti ilçe başkanı Hasan Podak ise konuşmasında, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü törenlerindeki tutumunu kınadıklarını söyledi.



Basın toplantısına AK Parti Tarsus ilçe ve Mersin il yöneticileri de katıldı.



Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
31.12.2013 16:12:33
10:40
30 Aralık 2013 Pazartesi
KENDİ SİYASETİNE HZ ÖMERİ ADALETİNİ ALET EDEN SAYIN KOCAMAZ BARUTÇULAR İŞHANININ ZEMİNİNDE WC ÇALIŞTIRAN BİR BİSİKLETİ OLAN KOCAMAZ ŞİMDİKİ SERVETİ İLE VERGİ REKOTMENİ OLAN KOCAMAZ AİLESİ HZ ÖMERİN ADALETİNİ NEYLE AÇIKLIYACAK
95.9.64.37
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2