:

:

:

Macit Özcan İddialı...

Başkan Macit Özcan, 'Tarsus ve Silifke Yıllardır Köy Havasından Çıkmadı'
Tarih: 22 Ocak 2014 Çarşamba 10:21
Macit Özcan İddialı...
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Macit Özcan beraberinde, CHP Silifke Belediye Başkan Adayı Mustafa Turgut ile birlikte, Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptı.



Başkan Macit Özcan, Mersin’de hayata geçirdiği projeler, yeni projeler ve Silifke’de gerçekleştirilecek olan projeler hakkında slayt eşliğinde muhtarlara bilgi verdi.



Konuşmasında yeni dönemde Silifke’ye bomba projelerle geleceğine vurgu yapan Başkan Macit Özcan Silifke projelerini anlattı.



Başkan Macit Özcan, ‘Tarım organize sanayi bölgesi, bölgesel meyve suyu fabrikası, organik köy pazarı, Göksu kuş cenneti projesi, Göksu Nehri rekreasyon alanı, ören yeri karşılama merkezi, spor kompleksi, gençlik merkezi, yaşlı bakım merkezi, kültür ve kongre merkezi, yurt içi ve dışı fuarlar, belediye gezici sağlık ekibi, belediye gezici hayvan sağlık merkezi, sahil rekreasyon alanı ve kargo havaalanı projelerini 30 Mart’tan sonra Silifke’de hayata geçireceğiz’ dedi.



Belediyeciliğin ileriyi görebilmek olduğunu söyleyen Başkan Macit Özcan, ‘Silifke’de altyapının yetersiz olduğunu gördük. 30 Mart’tan sonra Silifke'de altyapıyı sil baştan yapacağız. Mersin’deki ‘Kuzey Mersin’ projesine Silifke'de de ihtiyaç var. Böyle bir projeyle Silifke’de yeni yaşam alanları yaratarak ilçeye nefes aldırmak lazım. Aynı çalışmayı Silifke'de yapmalıyız. Su ile ilgili bütün çalışmaları yeni yasayla artık Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Silifke'de su ile ilgili müdürlük kuracağız.



Arıtma tesisi Silifke ve Taşucu’nda da hayata geçmeli. Deniz kenarındaki her yerleşim yerinde arıtma tesisi yapılmalı. Göreve yeniden geldiğimiz takdirde hemen arıtma tesis konusunda fizibilite çalışması yaparak, parasını bulup ihale aşamasına getirmemiz lazım. Silifke’de ayrıca çöp meselesine de el atacağız. 30 Mart'ı beklemeden daire başkanlarımızla bu önemli konu üzerinde çalışmalara başlayacağız. Silifke'de park ve yeşil alan çalışması yok. Mersin'e yaptıysak buraya da yaparız.



Silifke'ye kongre ve kültür merkezi yapacağımın sözünü de zaten her fırsatta dile getiriyorum. Kültür ve sanata önem veren bir Belediye Başkanı olarak, Mersin’deki sosyal ve kültürel etkinlikler Silifke'de de olacak. Tiyatro, konser gibi etkinliklerimizi ayağınıza kadar getireceğiz. Özellikle Silifke’de büyük bir sorun olan sinekle mücadele sorunuyla da Büyükşehir Belediyesi ilgilenecek. Bütün bunlar büyük çalışmalar. Silifke’nin çehresini değiştirecek projelerdir. Silifke’ye sürpriz bir projemiz de var. Bunu ilerleyen zamanda açıklayacağım’ diye konuştu.



Silifke'yi ve Tarsus’u yıllardır yöneten mevcut belediye başkanlarının yapmış olduğu çalışmaların yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Macit Özcan, ‘Onların yaptığı hizmetlerle bizim yaptığımız çalışmaları değerlendirin. Yıllardır köy havasından çıkmayan Tarsus gibi Silifke’de var. CHP adayları olarak büyük projelerimizle geliyoruz. Değişimi göreceksiniz. Hizmetlerin size kolaylıkla ulaşabilmesi için hem Silifke’de, hem de Büyükşehir’de CHP kazanmalı. Büyükşehir’de ben kazanıp, Silifke’de başka parti kazanırsa buraya hizmet getirmek, bu konuda uyumlu çalışmak çok zor olur. Bu konuda Silifke halkının sağduyulu olacağına inanıyorum’ şeklinde konuştu.



Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1