:

:

:

Kocamaz'dan Çağrı

Başkan Kocamaz, Macit Özcan'ı Çanakkale Şehitlerinden ve Türk Halkından 'Özür Dilemeye' Çağırdı
Tarih: 10 Şubat 2014 Pazartesi 10:11
Kocamaz'dan Çağrı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin’den yayın yapan Kanal 2000 televizyonu tarafından da naklen yayınlanan ve Tarsus Güney TV’de gerçekleştirilen canlı yayında MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kahraman Nusret Mayın Gemisi’ni küçük göstermeye çalışan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı sert bir dille eleştirdi. “Konu ve Konuklar” adlı programı İbrahim Örsel ve Şenol Yaldız sundu.



Özcan’ın Çanakkale şehitlerinden ve Türk halkından ‘Özür dilemesi’ gerektiğini kaydeden Başkan Kocamaz, şunları söyledi; “5 Şubat 2014 tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirdiği bir korsan mitingde sayın Macit Özcan Nusret Mayın Gemisinden “eski bir askeri gemi” olarak bahsetmiştir.



Sayın Özcan bu üslubu ile siyaset uğruna Nusret Mayın Gemisi ile alay etmiştir, Nusret Mayın Gemisini küçük ve hakir görmüştür. Bizim şanlı Nusret’i sayın Özcan’ın batmaya terk ettiği Mersin limanından alıp restore etmemizi sıradan bir şeymiş gibi göstererek, bizi halkın gözünde küçük göstermeye çalışmıştır. Sayın Özcan Çanakkale şehitlerinden ve Türk milletinden özür dilemelidir.



Eğer sayın Özcan’ın Nusret mayın gemisi hakkında bilgisi yoksa onun cahilliğindendir. Yok eğer Nusret mayın gemisinin bu Millet için, tarihimiz için önemini bilmesine rağmen alay etmiş ise bu ihanettir.



Çanakkale Savaşı Türkiye Cumhuriyet’inin temel yapı taşıdır. Aziz Atatürk ‘ben Çanakkale’de, Anafartalar’da yeniden doğdum’ diyor. Nusret Mayın Gemisi Çanakkale savaşının en şiddetli anında boğaza döşediği son 26 mayınla dünya tarihini seyrini değiştirmiştir.



Böylesine önemli, böylesine kilit görevini görmüş bir gemidir, Çanakkale savaşının ruhu Nusret’tir.



Çanakkale’de savaşan İngilizlerin başbakanı Churcill dahi ‘Ben hayretler içerisinde kaldım, böylesine küçük bir geminin dünya tarihinin seyrini değiştirebileceğini söyleselerdi inanmazdım’ demiştir.



Nusret dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Eğer bu konuları sayın Macit Özcan bilmiyorsa cahilliğindendir. Ama eğer biliyor ve yine de alay ediyorsa, bu ihanettir. Sayın Özcan Türk milletini incitmiştir, duygularını rencide etmiştir.



Sayın Özcan Atatürk’ün dahi varlık sebebi sayılabilecek Nusret Mayın Gemisine saygı gösterecektir, bunun başka yolu yoktur. Kaldı ki bu gemi sayın Özcan tarafından Mersin limanında çürümeye terk edilmişken, biz sahip çıktık. Nusret orada çürürken biz yatağımızda rahat uyuyamazdık.



Mersin’de bütün kültürel değerler yanarken, yok olurken, Tarsus’ta hiçbir şey yapılmamış gibi göstermek isteyenleri Tarsus’u dolaşmaya davet ediyorum. Kimse insanları ötekileştirmesin. Çağdaşım demekle çağdaş olunmaz.



Tarsus’ta çok şükür girilemeyen mahalle yok. Tarsus’ta sağlanan huzur ve kardeşliğin Mersin’de olmadığını görüyoruz.



Burhanettin Kocamaz gibi ciddi bir rakip çıktı diye, bugün Tarsuslulara hikaye anlatıyor. Tarsusluların bu hikayelere karnı tok.



Malum şahıs birilerine çağrıda bulunuyor, ‘Burhanettin Kocamaz’la ilgili bir açık bulun, istediğiniz parayı vereceğim’ diyor. Allah’a çok şükür 20 yıldır alnımız ak, başımız diktir. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olamaz. Tarsus ve Mersin halkının kafasını boş cümlelerle hiç kimse karıştıramaz.



20 yıl önce aynı zihniyette belediyeyi devraldık. Bitmiş ve Türkiye’nin en borçlu belediye arasında olan Tarsus Belediyesi’nin bugün örnek bir kent haline getirdik.



Bugün Mersin’de rant kavgası nedeniyle insanlar birbirini öldürüyor.  Sayın Macit Özcan’a bir çağrı yapmak istiyorum. Halkın rüzgarı önünde kimse duramaz.  30 Mart’ta halkımızın vereceği kararla 31 Mart’tan itibaren Mersin ayağa kalkacak.



Başta sayın Özcan olmak üzere bütün adayları istedikleri platformda Mersin’in geleceği ilgili verilecek karar öncesi bir masa etrafında tartışmaya davet ediyorum.”



Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2