:

:

:

Kocamaz ve Can, Gülek Beldesini, Çamalanı ve Karakütük Köylerini Ziyaret Etti

Başkan Kocamaz, 'Bu Seçim Sadece Mersin Açısından Değil, Ülkemiz Açısından da Çok Önemli'
Tarih: 11 Şubat 2014 Salı 10:00
Kocamaz ve Can, Gülek Beldesini, Çamalanı ve Karakütük Köylerini Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, ve Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, hafta sonu Tarsus'un köylerinde seçim çalışmalarını sürdürdüler.



Tarsus'a bağlı Gülek Beldesi'nde sohbet toplantısı yapan Başkan Kocamaz, daha sonra Çamalan ve Karakütük köylerini ziyaret etti.



 Başkan Kocamaz, Tarsus'taki ziyaretinde MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, belde belediye başkanları ile çok sayıda partili eşlik etti.



KOCAMAZ TOROSLARI ZİYARET ETTİ



Gezilerde Başkan Kocamaz'a Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Remzi Çıngı, MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Can Müftüoğlu, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tece, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay eşlik etti.



Niğdelilerle Babil Restaurant’ta kahvaltıda bir araya gelen Başkan Kocamaz'a  Mersin Niğdeliler Derneği Başkanı Recai Şafak verdiği destekler için teşekkür etti.



Başkan Kocamaz burada en yaşlı Niğdeli Ali Demir’e plaket verdi.



Daha sonra Mersin Toroslar Kurdali, Çağdaş Kent ve Tozkoparan Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle toplantı, ardından kamu çalışanlarıyla Koray Aydın Stadı Tiyatro salonunda sohbet eden Başkan Kocamaz, projelerini anlattı.



Kurbanlar kesilerek karşılanan Başkan Kocamaz mahalle sakinlerine çiçek dağıttı.



Başkan Kocamaz, "Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde 13 ilçe 509 tane köy ve kapanacak 40 tane belde var. Mersin’i bir bütün olarak ele almak, birbirinden ayrı düşünmemek gerekir. Eskiden Mersin Büyükşehir Belediyesi belki Anamurluyu ilgilendirmiyordu, belki Tarsusluyu, Çamlıyaylalıyı ilgilendirmiyordu, sadece burada oturan yakınlarından dolayı uzaktan bir ilgi vardı. Ama artık büyükşehir dendiği zaman Mersin’in bütününü ele almak gerekiyor" dedi.



Mersin'i Mersinlilere layık bir kent haline getireceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, "Mersin bugün maalesef halihazır 16 büyükşehir içerisinde en geri olan büyükşehir. Mersin’den daha geri bir başka büyükşehir gösteremezsiniz. Hatta birçok büyükşehir olmayan yerler dahi bugün Mersin’den çok daha ileri noktada. Mersin vergi verme sıralamasında iller arasında Ankara’ya ödediği vergiler açısından, genel bütçeye katkı açısından 6. sırada ama Ankara’dan aldığı hizmetler açısından maalesef Mersin Türkiye’de 24. sırada. Dolayısıyla Mersin kendi problemlerini çözemeden başka yerlerin problemlerini çözme mecburiyetinde bırakılan hem yerel yönetim açısından hem genel yönetim açısından maalesef sahipsiz bırakılan bir kent konumunda. 



Yaptırdığımız araştırmalara göre Mersin’in 1. problemi işsizlik görülüyor. Türkiye’de işsizlik oranı bakımından ortalama iller arasında %9 ile  arasında seyrediyor. Ama Mersin işsizlik konusunda " ile ) arasında mevsimsel olarak değişen bir işsizlikle karşı karşıya. İnsanlarımızın, gençlerimizin en az dörtte biri işsiz durumda. Böylesine işsizliğin çok yüksek olduğu bir kentte ister istemez suçluluk oranı her geçen gün artmakta. Mersin’de 2. problem olarak altyapı eksikliği görülüyor. 3. problem trafik karmaşası. Maalesef 4. problemde Mersinli yarınından emin değil, Mersinli mutlu değil, Mersinli yarınından endişe ediyor. Şehir merkezinde bile geceleri sokağa çıkmaktan korktuğunu hastane caddesinde bile halkın H’i geceleri sokağa çıkmaktan endişe duyduğunu söylüyor" şeklinde konuştu.



Başkan Kocamaz, "Mersin’i bir bütün olarak ele almak ve Mersin’de yaşayan bütün insanları barış ve kardeşlik içersinde yaşatmak mecburiyetimiz var. Bizim insanları bir bütün olarak ele almak hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese eşit hizmet götürmek mecburiyetimiz var.  İnsanları adam yerine koyma mecburiyetimiz var. Mersin’de barış, huzur ve kardeşliği sağlayacaksak büyükşehir’in hizmet alanı içerisinde şehri bir bütün olarak ele alıp hizmete doyurma mecburiyetimiz var. Maalesef Mersin yoğun göçe hazırlıksız yakalanmış, büyükşehir belediyesi kendisine göre bir hazırlık yapmadığı için, kentin geleceğiyle ilgili bir endişe duymadığı için maalesef göçle gelen insanlarımız bu kentte işsizlikle, aşsızlıkla muhatap olmuşlar, yeterli hizmeti alamamışlar şehrin bir bölgesi adeta büyükşehir’den farklı bir görüntüye kavuşmuş. Biz bu kenti bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu kentte nasıl bir hizmete ihtiyaç varsa, ne gerekiyorsa kentsel dönüşümde dahil olmak üzere bütün insanlarımıza eşit yaklaşmak, kenti topyekun ayağa kaldırmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz" ifadesini kullandı.



Başkan Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu seçim sadece Mersin açısından değil ülkemiz açısından da çok önemli. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları hepimiz görüyoruz. İslam aleminin ne kadar perişan vaziyette olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizim hızla kendimize dönmemiz, irkilmemiz ve ülkede birlik ve bütünlüğü sağlamak mecburiyetimiz vardır. İnşallah biz, bize düşeni yapacağız. Herkes kendi evinin önünü temizleyecek ve inşallah Mersin’deki bu birlik, beraberlik, bütünlük ruhu dalga dalga ülkenin her tarafına yayılacak ve yıllardır sıkıntısını çektiğimiz, yıllardır endişeyle çocuklarımızı askere gönderdiğimiz, yarınından emin olmadığımız bir Türkiye inşallah bu seçimle birlikte barış, huzur ve kardeşliğe yelken açmış olacak. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Çünkü bu seçimden 4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci defa sandık başına gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden 8 ay sonra yani 2015 baharında da ülkemiz bir genel seçim heyecanı daha yaşayacak. Bir yıl içersinde 3 defa sandığın başına gidilecek. Diyoruz ki, bu seçimler ceketin düğmeleri gibi, ilk düğmeyi doğru iliklerseniz ondan sonraki düğmeleri de doğru ilikleme şansınız olabilir. Ama ilk düğme yanlış iliklenirse ondan sonrakileri de maalesef doğru ilikleme şansı ortadan kalkar. Onun için diyoruz ki, Mersin gerçekten çok sıkıntı çekti. Mersin’de herkes mutsuzluktan bahsediyor. Herkes 30 Mart’ı iple çektiğini, heyecanlandığını ve 30 Mart’ta Mersin’de değişimi gerçekleştireceğini söylüyor. Biz insanların geçmişte hangi siyasi partiye oy verdiğine bakmıyoruz. İnsanların doğum yeri bizi pek fazla ilgilendirmiyor. İnsanların kökeni, inancı, dünyaya bakış açısı, yaşam biçimi biz çok fazla ilgilendirmiyor. Ama Mersin’deki huzur, bu kentte yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Dolayısıyla huzura sahip çıkmak hepimizin ortak görevi diyoruz ve herkesi 30 Mart’ta Mersin ortak paydasında birleşmeye davet ediyoruz."



Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2