:

:

:

Kocamaz, Oda Ziyaretlerine Devam Ediyor

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus ve Mersin'de oda ziyaretlerini sürdürüyor
Tarih: 23 Ocak 2014 Perşembe 09:49
Kocamaz, Oda Ziyaretlerine Devam Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Tarsus'ta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Mersin'de Mersin Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MESİAD) ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odalarına nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Kocamaz, "30 Mart’tan sonra Mersin’i sizlerle birlikte yönetmek istiyoruz" dedi.Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus  Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Coşkun Doğmuş, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ve yönetim kurulu üyelerinin sorunlarını dinleyen Başkan Kocamaz, Mersin'i sevenlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.     



Başkan Kocamaz, "Her şeye rağmen,  verilen onca mücadeleye rağmen Yeni Büyükşehir Yasası maalesef çıktı. Eğer bu büyükşehir yasası çıktıysa artık önümüze bakmamız lazım.



Bunu nasıl en az zararla kapatırız, kendi bölgemize nasıl sahip çıkarız, bunun üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Bu kadar büyük bir alanda hizmet bana göre özellikle imarla ilgili konularda, bölgenin tamamını ilgilendiren konularda yeknesaklık açısından önemli bir karar. 



Ama ülkemizin halen bir bölgesinde huzur ve güven ortamını sağlayamadığımız bir dönemde bu yasa gerçekten gelecek açısından insanların kafasını karıştırıyor.  Mersin özeline baktığımızda Mersin’in problemlerini Mersin’de yaşayan herkes her gün yaşıyor.  Mersin’in içerisinde birbirinden farklı birçok Mersin görüyorsunuz. Merkezi farklı doğusu farklı, batısı, kuzeyi, güneyi farklı. Mersin aslında kimliğini bulamamış bir şehir, arabesk bir görüntüsü var. Dolayısıyla Mersin’in topyekun ele alınıp yeniden dizayn edilmesi gerekiyor.



Mersin bir sanayi kentimi, bir turizm kentimi, bir lojistik kentimi, bir tarım kentimi ne olduğu belli değil. Bunu tam olarak ortaya koyabilmek bugünkü manzarayla çok zor ve bu saydığım unsurların tamamında da henüz kendini, rüştünü ispat edebilmiş bir kent değil. Hepsinin eksikleri var hepsinin düzeltilmesi gereken yönleri var.



Mersin artık tek kişinin yöneteceği kent olmaktan çıktı, mutlaka ortak aklı ortaya çıkarmak gerekiyor. İnşallah 30 Mart’tan sonra Mersin’i sizlerle birlikte yönetmek istiyoruz" dedi.



30 Mart'tan sonra Mersin'in büyükşehir olacağını kaydeden Başkan Kocamaz, "Mersin 30 Mart’tan sonra Büyükşehir olacak. Şu anda adı büyükşehir ama içi boş bir kent Mersin.



Tarsus tarafından gelirken görülen çirkinlikleri gözleri tırmalayan, rahatsız eden görüntüleri her gün görüyorsunuz.



 Bir büyükşehir’in girişi kesinlikle böyle olmamalı. Halihazır 16 büyükşehir içerisinde Mersin’den daha geri ikinci bir kent daha göstermezsiniz. Mersin hiçbir şekilde büyükşehir tarifine uymuyor. Halihazır büyükşehir belediyesi 20 km yarıçaplı bir dairesel alanda hizmet veriyor.



Orada bile bu kadar sorun varsa, insanlar günlük yaşantısında Mersin’den bizar düşmüşse, işe gelip giderken trafik karmaşasıyla karşılaşıyorsa, Mersin’de yoğun göç almadan dolayı kalifiye eleman sayısı gerçekten çok az ama işsizlik ortalaması Türkiye ortalamasının 2,5-3 katı ise alt yapısı henüz tamamlanamamış bir büyükşehir’i düşünmek mümkün değil.



 Halen yapılan anketlerde hastane caddesi, şehrin merkezi dahil halkın H’i neredeyse her 2 kişiden 1’i geceleri sokağa çıkmaktan endişe ettiğini ifade ediyorsa burasına büyükşehir demek mümkün değil" şeklinde konuştu.



Başkan Kocamaz, "Kentler aynı insanlar gibi canlı bir organizma yani devamlı hareket halinde, devamlı kendini geliştirmesi gerekir ama kent büyürken gelecek artı yüklerle ilgili kenti çözüme kavuşturacak hiçbir hazırlık yapılmadığı için bugün bu trafik karmaşası had safhada. Sadece seçim dönemlerinde bilboardlara çıkarak şu problem çözülecek, bu problem çözülecek demekle de bu iş olmuyor.



Kağıt üzerindeki görüntülerin mutlaka hayata geçirilmesi lazım. Hatırlayın daha önceki seçimleri. Raylı sitemle ilgili bir sürü görüntü vardı ama bunların hepsi hayallerde kaldı. Bunu çözmek yürek ister, bunu çözmek fedakarlık ister, bunu çözmek belki de işte Mersin’de olduğu gibi birilerini karşınıza almak demek.



Biz bu raylı sistemi hayata geçireceğimizi söyledik, hemen halihazır yönetimin uzantıları talimatla gidiyor dolmuşçulara diyorlar 'Kocamaz bu raylı sistemi getirecek sizde ekmeğinizden olacaksınız'. Niye ekmeklerinden olsunlar o insanlar yine çalışsın ama biz çağın gereklerini mutlaka Mersin’e getirmek zorundayız.



Bu haber toplam 2268 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3