:

:

:

Kocamaz, Fabrikalarda Çalışan İşçilerle Biraraya Geldi

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, kendilerine her geçen gün ilginin artığını, Mersinlilerin 30 Mart’ı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Tarih: 13 Aralık 2013 Cuma 11:38
Kocamaz, Fabrikalarda Çalışan İşçilerle Biraraya Geldi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Mersin’de sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlere devam eden Başkan Kocamaz, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesini ziyaret etti. Burada Şube Başkanı Hülya Yücel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Kocamaz, Mersin için yapacağı projeleri anlattı. Başkan Kocamaz’ın kadınlara yönelik projelere Türk Kadınlar Birliği üyeleri tarafından büyük ilgi gördü.             



BAŞKAN KOCAMAZ, İŞÇİLERLE MEZİTLİ İRTİBAT BÜRÜOSUNDA BULUŞTU-



Başkan Kocamaz, çeşitli fabrikalarda çalışan işçilerle Mezitli İrtibat Bürosunda bulaşarak, sohbet etti.



MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serkan Akkoyuncu’nun da katıldığı toplantıya soğuk havaya rağmen işçiler yoğun ilgi gösterdi.



Akkoyuncu, “Bugün baktığımızda Mezitli’deki geldiğimiz nokta bizlere bir şeylerin değiştiğini gösteriyor.  Gözlerinize baktığımda, heyecanınızı görüyorum ve 30 Mart zaferini coşku içerisinde beklediğinizi anlıyorum” dedi.



İşçilerin sorunlarını dinleyen Başkan Kocamaz, Mersin’in sorunlarını çok iyi bildiklerini çözüm noktasında projelerinin hazır olduğunu söyledi.



İşçiler,  Mersin’in koca bir köy görüntüsünden kurtarılması için Başkan Kocamaz’a destek vereceklerini belirttiler.



Gösterilen ilgiye teşekkür eden Başkan Kocamaz, bu sorunların sadece kendisiyle değil, Mersin’de yaşayan herkesin elini taşına altına koyması gerektiğini vurguladı.



Başkan Kocamaz, “Yerel seçime yaklaşık 3 ay 17 günlük bir süre kaldı. 3 ay 17 gün sonra seri bir seçim zincirinin ilk halkasında buluşacağız. 30 Mart’ta yerel seçim heyecanını yaşayacağız arkasından 4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimiyle karşı karşıya geleceğiz. Ondan 8 ay sonra da yani 2015 baharında, Türkiye bir genel seçime gidecek. Bir yıl içerisinde en az 3 defa sandığa gideceğiz. Böylesine önemli olan bir dönemeçte ilk ayak olan yerel seçim diğer seçimlerden çok daha fazla önem arz ediyor. Çünkü ceketin ilk düğmesini doğru ilikleyebilirsek bundan sonraki düğmeleri de doğru ilikleyebiliriz ama ilk düğmeyi yanlış iliklersek ondan sonraki düğmelerin doğru iliklenme şansı da ortadan kalkıyor.  Böylesine önemli, böylesine Mersin’in geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar aşamasındayız. Mersin Türkiye’deki 16 büyükşehir’den bir tanesi. 30 Mart 2014 tarihinde Türkiye’deki büyükşehir sayısı 30 olacak. Bu seçim uygulaması İstanbul ve Kocaeli’nden sonra Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir seçim uygulaması.  Valilik sınırlarıyla büyükşehir sınırları bütünleştirildiği için, köy tüzel kişiliği kaldırılıp beldeler iptal edildiği için Mersin’in 509 köyü önce bağlı olduğu ilçenin daha sonra büyükşehir’in mahallesi konumuna geliyor. Kapatılan 41 belde de bağlı olduğu ilçenin mahallesi konumunda olacak. Türkiye’de bu manada ilk defa uygulanacak ve aslında Türkiye’nin götürülmeye çalışıldığı federal sistemin altyapısını oluşturacak. Bu seçimde verilecek karar çok önemli. Zira hem ülkenin içersinde bulunduğu durumla ilgili olarak hem de bizden sonraki nesillerin geleceği açısından bizlerin çok dikkatli ve sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gereken bir seçim” şeklinde konuştu.



HER YERE ULAŞACAĞIZ



Başkan Kocamaz, Mersin’i karış karış gezdiklerini, her yere ulaşacaklarını belirterek, “Bu 3 ay 17 günü en yoğun şekilde ulaşabildiğimiz her yere ulaşacak şekilde geçireceğiz. Herkesi Mersin ortak paydasında birleşmesi için bütün hemşehrilerimizi davet edeceğiz ve verilecek ortak kararla da Mersin’in makus talihini inşallah hep birlikte yenmiş olacağız” ifadesini kullandı.



BÜTÜN İNSANLARIMIZI İTİDALE DAVET EDİYORUZ



Bütün insanları itidale davet eden Başkan Kocamaz, “Tabi hepiniz biliyorsunuz ki Türkiye’de demokrasi tam manasıyla gelişmiş değil, demokrasi özellikle hasbelkader gelen siyasi iktidarların kendine göre uydurduğu mantığa göre işliyor.



Maalesef seçim dönemlerinde her türlü namertlik, her türlü üç kağıt, her türlü kaos, kargaşa, dedikodu, provokasyon maalesef mubah görülüyor. Ve geleceği düşünmeden, bu kentte yaşayan insanların gelecekle ilgili düşüncelerine kulak asmadan, maalesef bir kaos, kargaşaya doğru ülke yada kentler götürülmek isteniyor. Onun için gittiğimiz her yerde bütün insanlarımızı itidale davet ediyoruz.



Mümkün olduğu kadar bu tür fitne ve fesatlara insanları birbirine düşürecek provokasyonlara alet olunmamasını, mümkün olduğu kadar kulakların tıkanmasını bu tür konularda kesinlikle birilerinin ekmeğine yağ sürmeyecek şekilde, tavizsiz davranılmasını istiyoruz. Gerçekten bu seçimler gelip geçecek ama bizler bu topraklarda doğduk, bu topraklarda büyüdük, bu toprakların havasını teneffüs ettik, suyunu içtik ve bir gün hak vaki olursa yine bu topraklara gömüleceğiz” dedi.



Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1