:

:

:

Kocamaz Dört Radyounun Konuğu Oldu

Başkan Kocamaz, 30 Mart Sayın Özcan'ın Görev Süresinin Bittiği Gün Olacaktır''
Tarih: 24 Mart 2014 Pazartesi 10:51
Kocamaz Dört Radyounun Konuğu Oldu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Başkan Kocamaz, 30 Mart Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın bittiği gün olacağını söyledi.



Mersinde yayın yapan 4 radyo proğramında önemli açıklamalarda bulunan MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin sahillerinin kirli olduğunu ve fosseptiklerin Büyükşehir Belediyesi tarafından denize arıtılmadan bırakıldığı için iki kez ceza yediğini belirtti.  



İnsanların hayatlarına karışacaklarını yönünde bazı dedikodular yayıldığını, özel yetiştirilmiş gruplar tarafından bunların yapıldığını da vurgulayan Başkan Kocamaz,



hiç kimsenin özel yaşantısının kendilerini ilgilendirmediğini, önemli olan Mersin ortak paydasında birleşmek olduğunu ifade etti.



İşte Başkan Kocamaz'ın canlı yayınlarda öne çıkan çarpıcı açıklamaları:



“DENİZE AKITILAN FOSSEPTİK NEDENİYLE 81 BİN VE 121 BİN TL CEZA YAZILDI”



Büyükşehir Belediyesi'nin iki kez yüklü miktarda ceza yediğini söyleyen Başkan Kocamaz, şunları söyledi:



“Bu sahillerden denize girileceğini ileri sürenler doğruyu söylemiyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Elimizde belge var. 11.12.2013 tarihli belgede idari para cezası söz konusu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün MESKİ'ye yolladığı yazıda, denize arıtılmadan, açık olarak verilen fosseptiklerden dolayı ilk yedikleri ceza 81 Bin 272 TL ceza yazıyor. İkinci ceza ise hemen ocak ayında gelmiştir. 22.01.2014 tarihli bu evrakta da ceza miktarı 121 Bin 908 TL'dir. Bu iki cezanın da açıklaması, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü diyor ki 'Sen Büyükşehir Belediyesi olarak bu denizleri kirletemezsin; atık suları arıtmadan denize bırakamazsın.'



“TARSUS'TA YAPMADIĞIMIZI MERSİN'DE Mİ YAPACAĞIZ?



200 - 250 KİŞİLİK BİR DEDİKODU EKİBİ OLUŞTURULMUŞ”



Son günlerin tartışılan konusu olan insanların özgürlüklerine de değinen Başkan Kocamaz, şöyle devam etti:



“İnsanların hayatlarına müdahale edeceğimiz, içkili yerlerin kapanacağı gibi bir takım dedikodular yayılıyor. Buna herkes güler. Tarsus buradan 25 km. uzakta. 20 yıldır ben orada yöneticilik yapıyorum. Bunca zaman bunu orada yapmamış biri daha tecrübeli iken Mersin'de mi yapacak? Bu işi yapmak isteyen adam acemiyken yapar. Ayrıca belediye başkanının böyle bir yetkisi de yok. Kendi koltuğunu pekiştirmek için yaptığı şeylerdir bunlar. Tabi bugüne kadar sayın Macit Özcan'ı sokaklarda çalışıyor gördünüz mü? İlk defa karşısında ciddi bir rakip gördü. Bunun içinde 200 - 250 kişilik bir dedikodu ekibi oluşturdu. 3 - 5 kişilik kadın ve erkekleri insanların arasına gönderiyorlar. Bunlar eğitimden geçirilmiş ve her türlü dedikodu, yalan, riya, iftira yayarak maalesef siyaset ayağa düşürüldü. 30 Mart Macit Özcan'ın görev süresinin bittiği gün olacaktır. Tüm bunlar yaşanırken bizim ortak paydamız Mersin'dir. Bugüne kadar halkımız hangi siyasi partiye oy verdiyse verdi, ama bundan sonra birlikte olacağız.



“BU SÖZ TARİHİMİZE, ATATÜRK'E YAPILAN EN BÜYÜK HAKARETTİR.”



“EVİNE HELAL EKMEK GÖTÜRMEK İSTEYENLER ÇALIŞANLAR BAŞIMIZIN TACIDIR.”  



Tarihe hakaret edildiğini gündeme taşıyan Başkan Kocamaz, “Sayın Macit Özcan, bana göre CHP için şansızlıktır” diyerek şöyle konuştu:



“Atatürk'ün partisiyiz, bilgi, vizyon, misyon diyeceksiniz ama vizyon çalıntı eserler çıkacak, misyonda yerlerde sürünecek. Atatürk'ün neler yaptığını hepimiz bilirken sayın Macit Özcan çıkacak ve Nusret Mayın Gemisi için sıradan bir gemi diyecek. Bu söz tarihimize, geçmişimize, Atatürk'e yapılan en büyük hakarettir. Aslında ilk hakaret bu gemi burada hurdaya gitmeyi beklerken yapıldı. Limandan biz çıkarıp, götürdük. Mersin'in göbeğindeki bu geminin farkına Büyükşehir Belediyesi'nin varması lazımdı. Tarih bilinci olmayanlar bu geminin değerini de ancak bu kadar anlar.



Tabi Mersin halkı da bunları artık daha iyi analiz ediyor. Onlar da bu kentin 2 saatlik mesai ile yönetilemeyeceğini görmüştür. 48 proje sunup 39'unu yapmazsanız, 9 projeden 6'sına el atıp 3'üne de devlet el atmışsa, Mersin halkı da en iyi değerlendirmeyi yapacaktır. Bu belediyede hala bankamatik memurları olduğunu biliyoruz. Sayın Macit Özcan, bugün bile sözleşme imzalarken bile aklınca siyaset yapıyor. Aslında bu kanunsuzluktur. Çünkü resmi bir sözleşmenin yapılması bile seçim yasakları dönemine bırakılıyor. Son 10 güne gelmişken bunu şov malzemesi olarak kullanamazsınız. Bu bir suçtur. Devletin kurumlarını, araçlarını son 10 günde şahsi ve siyasi emellerinize alet edemezsiniz. Bunun ötesinde işçilere konuşurken şunları söylüyor: 'Bana oy vermelisiniz. Bak ben size zammı fazla yapıyorum. Kocamaz gelirse sizi rahat çalıştırmaz. Siz artık eskisi gibi bu belediyede rahat olmasınız.' İşçiye tehditler savuruyor. Oysaki benim söylediğim, namusu ile şerefi ile çalışan, evine helal ekmek götürmek isteyen bütün belediye çalışanları bizim başımızın tacıdır.”    



“ÇERÇİ BAŞINDAKİ SATAR… ASLINDA BURADA KENDİ FİKİRLERİNİ ANLATMAK İSTİYORLAR”



CHP'nin bildirisinde 6 oku belediyeye dikeceğiz diye yazdığını anlatan Başkan Kocamaz, 'Milliyetçi Hareketin hizmet anlayışını o belediyenin burçlarında dalgalandıracağım' dedim. Yasal olarak zaten siyasi parti bayrağı dikmemiz de mümkün değildir. 'Çerçi başındaki satar' diye bir ifade var. CHP Tarsus İlçe Teşkilatı bir bildiri yayınlıyor. Bize de bazı sataşmalar var. Ancak sonunda, güya biz gelirsek Mersin de işçileri atacağız; CHP Tarsus'a gelirse de biz onların işçileri atacağını söylüyormuşuz gibi ifadeler var. Aslında burada kendi fikirlerini anlatmak istiyorlar. Dahası bildirinin 3. maddesinde '30 Mart günü belediyenin burçlarına 6 oklu bayrağımızı dikeceğiz' diyor. Kendi düşünce ve söylemlerini sanki Kocamaz söylüyor gibi halka anlatmaya çalışıyorlar. Bunu kınıyorum. Siyaseti herkesin edep sınırları içerisinde ayağa düşürmeden yapması lazım. Artık Mersin'in geleceğinin daha fazla çalınmaması lazım. Bu bakımdan herkesin meseleye sahip çıkması lazım.”



“ÖLEN VATANDAŞLAR BİZİM VATANDAŞIMIZDIR.”



Geçtiğimiz gün yaşanan tren kazasına da değinen Başkan Kocamaz, şu önemli noktalara değindi:



“Parayı kazanan ve hizmeti veren Devlet Demir Yolları ama sıkıntısını çeken belediyelerdir. Bu tip sorunları Tarsus'ta çok çektik. Yapılan onca yazışmadan netice alamadığımız için ihata duvarları çektik. Bunu yaparken de o kadar çok engellemelerle karşılaştık ki, bunlar yetmiyor gibi yaptığımız duvarın kirasını bile bizden alıyorlar. Normalde kendilerinin yapması gereken işi biz yaptığımız halde kirasını bizden alıyor. Her şeye rağmen biz bu duvarları çektik.    Sonuçta ölen vatandaşlar bizim vatandaşımızdır. Son 10 yılda 46 kişi hayatını kaybetmiştir. Bunlar yaşanırken hiçbir koruma tedbiri alınmadan trenlerin hızları da artırılmıştır. Kazanın yaşandığı yerde hemzenin geçit olabilir ama az ileri gittiğinizde hiçbir tedbir olmadığını görürsünüz.”



“SAYIN MUSTAFA SEVER İSE KENDİNİ ÇOK AKILLI ZANNEDİYOR.”



“MACİT ÖZCAN ZATEN HİÇ KATILMIYOR”



Adayların katıldığı panellerde yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken Başkan Kocamaz, konu hakkında şunları söyledi:



“Toros Üniversitesinin yaptığı paneldeki amaç insanların projeleri konuşup adayları yarıştırarak daha yakından tanıyarak kararını daha net görmesidir. Ama gördük ki, vatandaş karşısında bunu daha tartışamayanlar varmış. Oysaki düşünceler yarışır neticede Mersin kazanır. Ortak paydamız Mersin'dir. Bu toplantılara zaten mevcut Belediye Başkanı sayın Macit Özcan katılmadı. Sayın Mustafa Sever ise kendini çok akıllı zannediyor. Geliyor, konuşmasını yapıp 'benim bir işim var' deyip kaçıp gidiyor. Dahası, 'Ben konuştum, kimseyi dinlemedim, konuşturmadım' der gibi bir anlayışı hiç kimse kabul etmez. Bunu Anamur'daki toplantıda yapmıştır. Tabi bu toplantıdan da sayın Macit Özcan kaçmıştır. Sayın Sever de orada da insanlara saygısızca konuşup hemen o alanı terk etmiştir. Ben bu halkın içinden çıkmış biri olarak bunları kabul edemem. Halka rağmen yönetici olunmaz. Halkın fikirlerini alacaksınız, bu fikirler doğrultusunda projelerini ortaya koyacaksınız. Onlar gibi yaşayıp düşündükten sonra oy isteyeceksiniz. Geldiğimiz noktada bu medeni cesareti göstermeyip halkı kandırmaya çalışıyorlar.” 



BAŞKAN KOCAMAZ, ROMANLARLA BİRARAYA GELDİ



Başkan Kocamaz,  Turgut Reis Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlarımızla biraraya geldi. Romanlar Federasyonu  tarafından düzenlenen programa Başkan Kocamaz'la birlikte Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Akdeniz Belediye Başkan Adayı Remzi Çıngı ve ilçe başkanları da katıldı.



TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİT, DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ'NE ZİYARET



Başkan Kocamaz Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi'ni de ziyaret etti.



Dernek yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Kocamaz, 31 Mart'tan itibaren Mersin'de yeni anlayış hakim olacağını söyledi.



Bu haber toplam 1036 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2