:

:

:

Kent Konseyi’nde Kanser Söyleşisi

Ölüm Nedenleri Arasında 2’nci Sırada
Tarih: 10 Nisan 2014 Perşembe 10:26
Kent Konseyi’nde Kanser Söyleşisi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Medical Park Tarsus Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Hafta, Kent Konseyi’nde katıldığı söyleşide, kolon kanserinin ölüm nedenleri arasında 2’nci olduğunu söyledi



Medicalpark Tarsus Hastanesi, Kanser Haftası nedeniyle düzenlediği etkinliklere, Tarsus Kent Konseyi ev sahipliğinde yapılan sağlık söyleşisini ekledi. Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Kadın Meclisi Başkanı Gülsevim Kıraç’ın açılış konuşlarından sonra Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Hafta meme kanseri, mide ve kolon kanserleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dr. Hafta, kolon kanserinin ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada yer aldığını söyledi.



40’TAN SONRA KONTROL



Medical Park Tarsus Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Hafta, kolon kanserinin erkek ve kadınlarda sık görülen kanser türlerinden olduğunu belirterek, ‘’Her yıl dünyada 1 milyon kişi kolon kanserine yakalanıyor ve bunun da her yıl 500 bin kişi kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor.



Bugün için kolon kanserinden korunmanın en iyi yolu 40 yaşından itibaren yılda en az bir defa dışkıda gizli kan tahlili ve 50 yaşından itibaren de 2 ila 5 yıl arasında kolonoskopik tetkik yaptırmak.   



Kolon kanserinden korunmak için ayrıca lif oranı yüksek, yağ oranı düşük beslenmek, egzersiz yapmak, kırmızı etten mümkün olduğunca uzak durmak ve düzenli doktor kontrolünü öneriyoruz” diye konuştu.



ERKEN TANI ÖNEMLİ



Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan da kadınlarda en sık görülen meme kanserleri ve risk faktörleri üzerine bilgi vererek, “Meme kanseri, meme dokusunu oluşturan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıdır. Kontrolsüz çoğalan bu hücrelerin büyümesi için uzun zaman geçmesi gerekir. Çoğalan hücreler kan ve lenf yoluyla vücudun birçok organına yayılır.



Amaç, meme kanseri kan ve lenf yoluyla yayılmadan önce meme içinde henüz küçük bir kitle iken tanı konmasıdır. Erken tanının hayat kurtarıcı olduğu en önemli kanser türü meme kanseridir. Erken tanı konulan hastaların çok büyük kısmı iyileşiyor. Dokunmaktan korkmayın, meme kanserini atlamayın. Erken teşhis için kontrollerinizi düzenli yaptırın” dedi.



Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi soru-cevap bölümünün ardından son buldu. Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, konuk hekimlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Tarsus tarihini anlatan kitap hediye etti.



Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1