:

:

:

Karakapı İçme Suyu Projesi

Vali Aksoy, Karakapı İçmesuyu Projesi için helikopter kaldırdı
Tarih: 21 Ağustos 2008 Perşembe 23:50
Karakapı İçme Suyu Projesi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Toros Dağlarında kaynaktan saniyede yaklaşık 200 litre temiz içmesuyu akan yaklaşık 2400 m yüksekliğe helikopterle giden Vali Hüseyin Aksoy, beraberinde AKP Mersin Milletvekili Prf. Dr. Ömer İNAN, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa GÖZÜKARA,Tarsus Orman İşletme Müdürü Mehmet FULİN, Mersin Orman İşletme Müdürü Halis BELEN, Çamlıyayla Orman İşletme Şefi Harun ABAR, Özer İdare Meclis Başkanı Adem SERİN, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet TEPEBAĞLI, Çamlıyayla AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali YETİŞ ve Fakılar Köyü Muhtarı Mustafa TIRAŞ’la bölgede bir takım incelemelerde bulundu.
Vali Hüseyin Aksoy, beraberinde su projesi ile ilgili mühendisler olduğu halde dün Çakırlı Deposuna gelerek buradan Helikopterle 2740 metre yüksekliğindeki Toroslarda bulunan Karakapı ismi verilen su kaynağına gittiler.
Aksoy, “suyun geleceği bölgenin sarp kayalıklar ve kalyonlarla dolu olması nedeniyle özel bir proje yapılarak saniyede yaklaşık 100 - 120 Litre su alınarak Çamlıyayla Belediyesi Sebil Beldesi ve 15 Köye Cazibeli şekilde su verileceğini ve bu proje bittikten sonra belediye ve köylerin su temin etmek için harcadıkları elektrik olmadığından, daha kaliteli ve daha çok suya kavuşacaklar” dedi.
Vali Aksoy projenin tamamlanabilmesi için DSİ ve diğer ilgililerinde görüşlerini alacağını belirterek, “bu görüş alındıktan sonra 2009 yılında gerekli ödenek konularak Orman yolunun Orman İdaresince yapılmasına kalyonun geçilmesi içinde mütahite verilerek mütehit tarafından yapılmasına karar vereceğiz.  
Bu proje bittiğinde Çamlıyayla ve Köylerinin su konusunda rahata kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 9027 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3