:

:

:

Kalp Naklinden Bypass Ameliyatına

Kalbinin çalışma oranı, 'nakil' gerektirecek sınıra yaklaşmış olan hasta, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde yapılan bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
Tarih: 15 Şubat 2013 Cuma 08:52
Kalp Naklinden Bypass Ameliyatına
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


 



Medical Park Tarsus Hastanesi'nde yine sıra dışı bir ameliyata imza atıldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nezihi Küçükarslan, kalbindeki çalışma oranı 'nakil' gerektirecek sınıra yaklaşmış olan bir hastayı bypass ameliyatıyla sağlığına kavuşturdu.



Kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvuran evli ve 3 çocuk annesi ev hanımı Sevim Köksal'ın yapılan tetkiklerinde, kalbinin yüzde 28 oranında çalıştığı ve organ nakli gerekecek sınıra yaklaştığı belirlendi. Bunun üzerine hastaya önce 4 gün süren 'kalp güçlendirici' tedavi uygulandı.         



Ardından Doç. Dr. Nezihi Küçükarslan tarafından 'çalışan kalpte bypass' ameliyatı gerçekleştirildi.



DÖRT GÜNDE TABURCU



Türkiye'de sınırlı sayıda cerrah tarafından yapılabilen ve yaklaşık 2,5 saat süren zorlu ameliyattan sonra Sevim Köksal, operasyonun 3'üncü gününde hasta odasında ailesiyle bir araya gelebildi.



Sağlığına kavuşan Sevim Köksal, ertesi gün taburcu edildi. Diyabet, kolesterol ve hipertansiyon hastası olduğunu belirten Sevim Köksal, kalple ilgili daha öncesinde herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi.



KRİZİ FARK ETMEMİŞ



Hastaneye sırt ağrısı şikayetiyle geldiğini anlatan Sevim Köksal, "Evde kalp krizi geçirmişim, farkına varmadım. Direkt hastaneye geldim. Akciğerlerim su toplamıştı, kalp krizi geçirdiğimi söylediler. Çocuklarımla beraber ameliyata karar verdik. Hem doktorumuz hem de personelden memnun kaldım. Kalbimin bu kadar hasarlı olduğunu bilmiyordum" dedi. GATA emeklisi Doç. Dr. Nezihi Küçükarslan da Medical Park Tarsus Hastanesi'nde çalışan kalpte bypass ameliyatlarının başarılı şekilde yapılabildiğini belirtti.



Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2