:

:

:

Gıda İşletmeleri Denetlendi

Tarsus'ta 29 gıda işletmesi denetlenerek, 101 Bin 200 TL para cezası kesildiği öğrenildi.
Tarih: 27 Haziran 2016 Pazartesi 10:18
Gıda İşletmeleri Denetlendi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus 'ta oluşturulan ekiplerin yaptığı denetimler sırasında  piyasa arz edilen ürünlerin mevzuata uygunluğunun kontrolü amacıyla 132 üründen numune alınarak gıda kontrol laboratuarlarında analizleri yaptırılmıştır. Ayrıca iş yerlerinde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 29 işletmeye toplam 101 Bin 200 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

 

Aynı zamanda 3 Bin 37 adet gıda işletmesi bulunduğu ve bu işletmelerden 70 adedi gıda üretim yeri, 2 Bin 667 adedi ise gıda satış ve toplu tüketim yeridir. Yılbaşından bugüne kadar ilçemizde 2 Bin 80 adet denetim gerçekleştirildi.

 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte rutin denetim programımızın yanı sıra yapılan ek denetim uygulamalarında kent sınırları içerisinde faaliyet gösteren pastane, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek ve pide üretim yerleri ile şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerinde denetimler arttırıldı.

 

 Yapılan denetimlerde iş yerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmekte olup iş yerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir. Böylece Ramazan ayı boyunca da halk sağlığının korunması ve güvenilir gıda tüketiminin sağlanması için her türlü önlemin alınarak halkın sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmeleri hedefleniyor

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2