:

:

:

Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan Tarsus’ta

Çağlayan, ''Mersin ve Tarsus’taki Yarışta Birinciyiz. CHP 2, MHP 3. Sırada''
Tarih: 27 Mart 2014 Perşembe 10:56
Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan Tarsus’ta
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Hakkı Meniz: “Gümbür Gümbür  Hizmet Etmeye Geliyoruz”



 Ekonomi eski bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Tarsus CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, “Arlanmadan eline gelen yanlış ve montaj kasetlerle iftira atıyorsun. Kılıçdaroğlu, hırsız mı, yolsuzluk mu görmek istiyorsun? Git o zaman aynaya bak” diye seslendi. Zafer Çağlayan, eşi Songül Çağlayan ile birlikte Tarsus Mithatpaşa mahallesinde partisinin ilçe teşkilatı ve Belediye Başkan adayı Hakkı Meniz’in düzenlediği açık hava toplantısında yaptığı konuşmasına, “Sandılar ki 1950’lerde, 1980’lerdyiz. Bir Başbakan idam edilerek, birisi ise zehirlenerek öldürüldü.



 Ancak Allah’a şükürler olsun o dönemler geride kaldı. Yalan ve montajlarla, iftiralarla bu millet Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını kimseye yedirtmez” dedi.



30 Mart Pazar gününe 4 gün kaldığını ve bu aziz milletin iftiracılara ve montajcılara en iyi cevabı sandıkta oylarıyla vereceklerini belirten Çağlayan, Tarsus ve Mersin’i de AK Parti’nin kazanacağını ve Mersin’i AK Belediyecilik ile tanıştıracaklarını söyledi.



Çağlayan, “AK Parti gümbür gümbür geliyor. Siz katakullü operasyonlar ve illegal işler yaparsınız ha, işte 30 Mart’ta onlara en iyi cevabı siz vereceksiniz. Bizim arkamızda yüce yaradan ve yüce milletimiz oldukça biz Allah’tan başka kimseye eğilmedik, eğilmeyiz” dedi.



Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Çağlayan, “SSK’yı batıran Genel Müdüre aslında cevap vermek istemiyorum. Bu insan için harcadığım zamana yazık. Bakın Yunus Emre’nin bir sözünü hatırlatayım. ‘Edebim el vermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevap edebi elden gidene’. Arlanmadan, utanmadan eline gelen yanlış ve montaj kasetlerle bize iftira atmayı sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, hırsız mı görmek istiyorsun. Aynaya bak aynaya. Yolsuzluk mu görmek istiyorsun, git CHP’li belediyelere bak. Halen dedikodu yapıyorsun, yalan söylüyorsun utanmadan. Bunları ispat etmezsen namussuz, şerefsizsin. En büyük yolsuzluğu SSK’yı batırmakla yaptın. Utanmadan siyasete temiz siyaseti getireceğini söylüyorsun. Mustafa Kemal Atatürk kalksa, seni o partinin camından atar vallahi. Bunun ne kadar çarkçı başı olduğunu herkes biliyor. Bakın bu adamı biz solcu biliyorduk. Biliyorsunuz kasetle geldi. Şimdi bozkurt selamı veriyor. Kılıçdaroğlu’nun kuyruğu sıkışsın AK Parti’ye gelmek ister. Ama AK Parti buna kırmızı kart gösterir. Bu Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu’nun marifetlerini bilmezsiniz.



Meddahlığı da var. Bakın meddah SSK Genel Müdürü bir konuşmasında, aralarında Mersin’in de bulunduğu 7 ili AK Parti’den alacğız diyordu. Yahu Mersin zaten CHP’de. Bu Genel Müdür, iftiracı, dedikoducu Kemal varya, bakın hem de Tarsus’ta ’Mersin güneydoğunun incisidir’ demişti. Burasının Akdeniz olduğunu, güney bölgesi olduğunu buna anlatın, öğretin. Bakın buraya bir daha gelecekmiş. Bu adam geldiğinde, “Sen uzaylı mısın, güneydoğuda deniz olmadığını bilmiyormusun? Bu millet Türkiye coğrafyasını tanımayan adama oy verir mi? Verse verse kırmızı kart verir” diyerek şunları söyledi:



“Bakın O’nun Mersin’deki Belediye Başkanının da ondan farkı yok. Macit Özcan diyor ki, “Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e gelmesi için 7 yıl uğraştık’. Akdeniz Oyunları Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’imize hediyesidir. Akdeniz Oyunları için Mersin’imize 800 trilyonluk yatırım yaptık. Helale hoş olsun. Aynen bunun da şimdi Mersin Büyükşehir Belediyesine başkana adayı olan Burhanettin Kocamaz gibi son kullanma tarihi 30 Mart 2014’dür. Tarsus’ta sizin hizmetkârınız Hakkı Meniz, Mersin Büyükşehir’de de Mustafa Sever başkan oluyor. Göreceksiniz tüm Mersin kazanacak. Biz, Türk-Kürt-Arap-Çerkez-Yörük ayırımı yapmadık, yapmayacağız. Yaradandan dolayı yaradılanı severiz. Yeterki bu milletin tekliğinden, şanlı şerefli bayrağının tekliğinden yana olsun.



Biz kafatası milliyetçisi değiliz, biz hizmetin milliyetçisiyiz. Yatırımlar ve yaptığımız hizmetlerle konuşuruz. Bakın Mersin’e olan vaadlerimizi yerine getirdik. Ne aldatan, ne aldanan olduk. Durmak yok, hizmete devam edeceğiz. Gücümüz millet, işimiz hizmettir. Şimdi önümüzde Tarsus’a yapılmakta olan havaalanı, yeni nesil Serbest bölgeler, alt yapısı tamamlanan Tarsus Kazanlı turizm bölgesi var. Tarsus ve Mersin’de muhalefete ekmek yok artık. 30 Mart’ta muhalefet kaçacak delik arayacak. Başbakanımızın dediği gibi bunlar ruh ikizi.



Seçime 4 gün kaldı. Sizden 4 gün boyunca 24 saat çalışmanızı ve hem mersin, hemde Tarsus’ta AK Parti’yi burada da iktidara getirmenizi bekliyoruz. Bakın Mersin’deki yarışta AK Parti birinci, CHP 2’nci ve MHP 3’ncü sırada. MHP nal topluyor. Halk Kocamaz’a, ‘Yar saçların lülele, Kocamaz sana güle güle’ diyor. Milletimiz kararını vermiş. Şükürler olsun. Geçtiğimiz genel seçimlerde Tarsus’ta AK Parti’yi 2’nci yaptınız. Şimdi ise şampiyon yapacaksınız, şampiyon.”



AK Parti Tarsus Belediye Başkan adayı Av. Hakkı Meniz ise, Zafer Çağlayan’dan önce yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı olduğu zaman yapacağı hizmetleri anlattı ve Tarsus’u 20 yıldır karanlığa gömen mevcut yönetime eleştirilerini sürdürdü.



“Bakın AK Parti olarak şehrimize ve bölgemize yatırımları AK Parti iktidarı olarak biz yapıyoruz. Bugün şehrimize Türkiye’nin 2. en büyük havalimanı olan Çukurova havaalanı yapılıyor. Burada 4 bin kişi çalışacak, burada bizim insanlarımız çalışacak. Bunun yanında 5 adet yeni nesil serbest bölge yapıyoruz. Burada da 5 bin kişi çalışacak. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesinde sahilimize Türkiye’nin dünya çapındaki firmaları oteller yapacak. İçinde kongre merkezi, spor tesisleri, golf sahaları, sosyal tesisler bulunacak olan bu otellerde en az 10 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Kocamaz güya Tarsus’u turizm merkezi yapacakmış. Yahu siz 20 yılda bir tane otel mi yaptınız yada yaptırdınız? Bakın biz sahil bandındaki bu otellerin yanı sıra, Şelale bölgesini oteller bölgesi yapacağız. Berdan nehrinin etrafını işyerleriyle donatacağız. Bunun yanında Karboğazı Kayak Merkezi’ni iktidar olarak sadece biz yapabiliriz. Kimse kimseyi kandırmasın. Alifakı köyünde modern cezaevi yapıyoruz. Allah kimseyi düşürmesin ama 10 bin mahkum kapasiteli bu cezaevinde 6 bin kişi istihdam edilecek. Mahkumların aileleri ve yakınlarının ziyaretler nedeniyle kent ekonomisine sağlayacakları katkı da çok olacaktır. İşsizliği kalem ve kâğıt üzerinde çözeceklerini vaad edenlere yada iddia edenlere sakın inanmayın.”



Tarsus’u 20 yıldır yönettiklerini sananlar, zorunlu bağış istekleriyle şehrimizi köye çevridiler, köye. Ama biz yatırımcıyı baş tacı edeceğiz. Yatırımcıdan bırakın para taleb etmeyi, tam tersi onlara her türlü yasal kolaylıkları sağlayacağız. Tarsus’u hayatın her alanında kalkındıracağız. Yatırımcıları teşvik edip, işsizliği de çözeceğiz.



Burhanettin Kocamaz ve yönetiminin, ölüye de, dirilerine de saygısı yok. Adam ilan veriyor, çift katlı mezarlık diye. Sanırsınız ki, ahret manzaralı apartman yapıyorlar. Siz 20 yılda mezarlık sorununu çözememişsiniz. Yaşayana saygınız yok, bari ölülere saygınız olsun. Biz şimdi Eshab-ı Kehf’de 230 dönümlük alana yeni bir şehir mezarlığı yapacağız.”



Konuşmaların ardından, Zafer Çağlayan ve eşi Songül Çağlayan, Tarsus Belediye Başkan adayı Hakkı Meniz, ilçe Başkanı Hasan Podak ve toplantıya katkı sağlayan Ali Aküzüm ve Hasan Aküzüm ile birlikte, vatandaşlara karanfil verdi.



Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1