:

:

:

Dünyamin Sönmez, “Elektriksiz Okullarla mı Çağı Yakalayacağız?”

Sönmez, TEDAŞ’ın ülke genelinde yapacağı borcunu ödemeyen abonelerin elektiğini keseceği konusunda yaptığı açıklama ile ilgili olarak düşüncelerini belirtti
Tarih: 14 Ekim 2008 Salı 23:50
Dünyamin Sönmez, “Elektriksiz Okullarla mı Çağı Yakalayacağız?”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türk Eğitim-Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Dünyamin Sönmez, Tarsus’ta okullarımız abonelik, elektrik borcu ödenmesi işlemleri gibi sıkıntıları nasıl aşacaklarını kara kara düşünür olmuşlardır. Bu gidişle öğrenciler, öğretmenler, idareciler elektriksiz kalacaktır. “dedi.    

Sönmez, TEDAŞ’ın ülke genelinde yapacağı borcunu ödemeyen abonelerin elektiğini keseceği konusunda yaptığı açıklama ile ilgili olarak düşüncelerini şu yönde belirtti.

 “Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini Ramazan Bayramı’ndan sonra keseceğini açıklamıştı.

Uygulama kapsamında Türkiye’de borcunu ödeyemeyen kimi okullarda elektrik kesimi başladı. Konya’da borcu bulunan ilköğretim okullarının elektrikleri kesildi.

Ödenek yetersizliğinden dolayı elektrik borçları biriken okullar büyük bir çıkmazdadır. Korkarız ki, dün Konya’da başlayan uygulama kısa zamanda tüm illerimize, ilçelerimize, köylerimize yayılacak bu kapsamda yakında Tarsus’ta da aynı uygulama yapılacak.

Tarsus’ta elektrik aboneliği yapılması, elektrik borcu ödenmesi ile ilgili çalışmalar başlatılmış fakat bu uygulamada da yük her zaman olduğu gibi okul idarecileri arkadaşlarımızın omuzlarına bırakılmıştır. Tarsus’ta okullarımız abonelik, elektrik borcu ödenmesi işlemleri gibi sıkıntıları nasıl aşacaklarını kara kara düşünür olmuşlardır.

Bu gidişle öğrenciler, öğretmenler, idareciler elektriksiz kalacaktır.       Tarsus’ta fiziki mekân yetersizliği, öğretmen açığı, derslik açığı derken, okullar için bir diğer sorun da elektriksizlik olacaktır.

Elektriğin olmadığı bir yerde de çağın gerektirdiği eğitim-öğretimin yapılmasını kimse beklememelidir.

İdareciler artık okulu yönetmekten ziyade; öğretmen açığıyla boğuşmak, teknolojik donanımı tamamlamak, bina yetersizlikleri uğraşmanın yanında borçları nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmektedirler.

Oysa eğitimcilerimiz kaynak yokluğuna rağmen fedakârca görevlerinin başındadır.

İdarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının tek görevi eğitimi daha kaliteli hale getirmeye çalışmak olmalıdır. Okulların ekonomik sıkıntıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından giderilmelidir.

Medya önünde okullarda bağış alınmayacak denilip borçları sırtına bırakılan idarecileri veli ile karşı karşıya getirmeye son verilmelidir. Bağış alınmayacak dedikten sonra okulların giderlerinin nasıl karşılanacağı da açıklanmalı ve okulların zaruri giderleri için destek verilmelidir.

Elektriksiz okullarla mı çağı yakalayacağız?

Elektriksiz okullarla mı gelişen teknolojiyi takip edeceğiz? Elektriksiz okullarla mı nitelikli, kaliteli eğitim yapacağız?

Elektriksiz okullarla mı Avrupa Birliği’ne gireceğiz?

Yaşanan bu karamsar tablonun tek sorumlusu ise hükümettir. Teröristleri, hortumcuları, soyguncuları affeden hükümetin okullara gelince niçin aslan kesildiğini anlamak mümkün değildir.

Özel okullarla kol kola yürüyen, özel okullara destek veren hükümetin, sıra devlet okullarına geldiğinde bu denli duyarsız davranması biz eğitimcileri kaygılandırmaktadır.

Tüm bu gerçekler ışığında Konya’nın ardından başta Tarsus olmak üzere tüm Türkiye’de okullarımızın karanlıkta kalmaması için geri kalmış ülkelerde bile görülmeyen bu uygulamaya son verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı diğer illere yayılmadan skandala el koymalı ve okulların borçları MEB tarafından derhal ödenmelidir.”


Bu haber toplam 955 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2