:

:

:

Dünya Süt Gününde Öğrencilere Süt ve Ayran Dağıtıldı

Kaymakam Hasan Göç'den, Sigara İçen Anne ve Babalara Çağrı
Tarih: 22 Mayıs 2014 Perşembe 10:32
Dünya Süt Gününde Öğrencilere Süt ve Ayran Dağıtıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


 



"Bir Paket Sigara Bedeli ile 5 Kg Süt Alıp, Çocuklarınıza İçirin"



 



 



Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, sigara içen anne ve babaların sigaraya verecekleri bedel yerine, süt alarak, çocukların gelişimine olumlu katkıda bulunmaları konusunda çağrı yaptı.



Dünya Süt Günü sebebiyle 75. Yıl Kocatepe Ortaokulu öğrencilerine süt, ayran ve simit dağıtımı yapıldı.



Okulun toplantı salonunda düzenlenen törene Kaymakam Hasan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Sarı, İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önenimi belirten konuşmayı Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek yaptı.



Uluslararası Sütçülük federasyonunun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs, bütün üye ülkelerde "Dünya Süt Günü " olarak kutlanmaktadır.



Ülkemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülmekte olan "Süt Tüketimini Artırma" kampanyası çerçevesince 21-28 Mayıs'ta süt haftası olarak kutlanmaktadır.



Süt haftası; sağlıklı nesilleri yetiştirilmesi için süt talebini canlandırmak, her yaştaki insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatmak, daha dinamik toplum yapısı oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır.



Ülkemizde sütün sağlığımız açısından son derece önemli olduğunun ve besleyici değerinin tam olarak bilinmesine karşılık, değişik nedenlerle süt içme alışkanlığının kazanılmamış olması süt tüketimini yetersiz kılmıştır.



Proteinler, vücudun yapı taşlarıdır. Vücudun, büyümesini,gelişmesini sağlar. Bitkisel proteinlerden süt ürünleri proteinler biyolojik yönden daha değerli olduğundan süt ve süt ürünlerini daha çok önemsemeli,daha çok tüketmeliyiz.



Vücudun en koruyucu maddeleri olan, vitaminler ve enzimler;süt ve süt ürünlerinde daha yeterli ve daha dengeli olduğundan, süt ve süt ürünlerine daha çok yer vermeli,daha çok tüketmeliyiz."



            -TÜRKİYEDE YILLIK İÇİLEN SÜT MİKTARI 26 GR'DIR-



            Daha sonra konuşan Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Müzeyyen Erdoğan, ülkemizde ve dünyada süt günü etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.



            Erdoğan, "Bugün, yıllık kişi başına süt tüketimi, Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avusturalya 107 kg, ABD'de 83 kg, bu rakam Türkiyede ise 26 kg'dır.



            Hayvan yavruları ve bebeklerin belirli bir süre büyümeleri için gerekli olan bütün besin ihtiyaçlarını annelerinin sütlerinden alırlar. Bu nedenle süt doğada en mükemmel besin olarak bilinmektedir. Besinselaçıdan mükemmel gıda olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor.



            Büyüme ve gelişme için en önemli besin öğesidir. Bağışıklık sistemimizi korur ve güçlendirir. Vücutta eneji kaynağı olarak kullanılır.Kan, kemik ve kas hücrelerimizi oluşturur. Hücrelerin yenilenmesi için önemlidir."dedi.



            BİR PAKET SİGARA BEDELİ BİR GÜNLÜK 5 KG SÜT'TE DENK-



            Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, sigara içen anne ve babaların günde içtikleri bir paket sigara bedeli ile bir günde 5 kiloğram süt alınabileceğini söyledi.



            Dünya iki gelişmiş ülkeleri arasında yer alan ABD ve Japonya'da yaşayan insanlar arasında yapılacak olan gözlem ile süt içen ülke arasında yer ABD halkının daha uzun boylu vce yapılı olduklarını hatırlatan Kaymakam Hasan Göç, "Anne ve babaları sigara içen öğrencilerimiz bugün elvlerine gettiklerinde yapacakları şudur; "Anne bab artık sigara içmiyorsun. Ona vereceğin para ile bana süt al"isteyin. Sigara içen bir enne yada babaların bir günlüksigar bedelleri 5 kg süte denk geliyor" diye konuştu.



            Yapılan konuşmalar sonrasında Dünya Süt Günü'nde öğrencilere süt, ayran ve simit dağıtımı yapıldı.



 



 



 



Bu haber toplam 2152 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 21